Daarmee is de aanwijzing met de daaraan verbonden preventieve last onder dwangsom tot een einde gekomen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing met preventieve last onder dwangsom voor IMMUNO LAB beëindigd. Dit omdat de zorgaanbieder is gestopt met het verlenen van zorg. 

Dit was er aan de hand
In maart 2023 gaf de inspectie IMMUNO LAB een aanwijzing met daaraan verbonden een preventieve last onder dwangsom. De enige bij IMMUNO LAB werkzame zorgverlener (tevens de bestuurder) voerde handelingen uit waartoe hij niet bevoegd is, zoals het afnemen van bloed en voorschrijven van medicatie. De zorgverlener werd eerder al in België als arts doorgehaald. Daarnaast waren er bij IMMUNO LAB tekortkomingen op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Omdat de inspectie er geen vertrouwen in had dat de zorgverlener zou stoppen met het uitvoeren van de onbevoegde handelingen, legde de inspectie naast de aanwijzing ook een preventieve last onder dwangsom op.

Vlak na de aanwijzing is de zorgaanbieder op eigen initiatief gestopt met de zorgverlening in Nederland. De website van IMMUNO LAB is niet meer toegankelijk en het pand is gesloten. Ook ontving de inspectie geen meldingen meer waaruit blijkt dat de zorgverlener nog zorg verleent of heeft verleend in Nederland. 

Hoe nu verder?
IMMUNO LAB is gestopt als zorgaanbieder. Daarmee is de aanwijzing met de daaraan verbonden preventieve last onder dwangsom tot een einde gekomen.

Documenten
Zakelijke weergave einde aanwijzing Immuno Lab

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde aanwijzing voor IMMUNO LAB in Hulst, omdat de zorgverlening is gestopt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 15 jan 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!