(advertentie)

De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben per 17 juli 2017 een aanwijzing aan Zorgboerderij ’t Polböske gegeven.

De zorgboerderij mag geen nieuwe cliënten aannemen, totdat naar het oordeel van de inspecties de tekortkomingen zijn weggenomen. De cliënten die nog verbleven op ‘t Polböske moesten per vrijdag 21 juli 2017 uitgeplaatst worden. Dit stond in het bevel dat op 18 juli 2017 aan Polböske is gegeven. ’t Polböske heeft hieraan voldaan. De cliënten verblijven inmiddels op andere locaties.

Op 26 juni 2017 deden de inspecties onderzoek bij Zorgboerderij ’t Polböske te Enschede. Aanleiding hiervoor was een signaal over de slechte kwaliteit van zorg aan de cliënten dat de inspecties in juni hebben ontvangen. Uit het onderzoek bleek dat de kwaliteit van de zorg en hulp zodanig is dat er sprake is van een ernstig risico voor de veiligheid van de kwetsbare cliënten binnen ’t Polböske.

‘t Polböske biedt 24-uurs hulp met verblijf aan jongeren van 14 t/m 21 jaar met complexe problematiek (zoals ADHD en autisme).

Oordeel

De inspecties constateren dat bij de zorgboerderij sprake is van een ernstig risico voor de veiligheid van de kwetsbare cliënten, die in deze situatie onvoldoende gezond en veilig kunnen opgroeien. Zo is er onvoldoende gekwalificeerd personeel en is sprake van fysieke straffen en vrijheidsbeperkende maatregelen.

De inspecties vinden het vooral zorgelijk dat het handelen van de leidinggevende niet voldoet aan de verwachtingen die je van een professionele jeugdhulpaanbieder mag hebben en betrokkene tevens onvoldoende inzicht toont in de gevolgen die zijn handelen kan hebben.

Aanwijzing

‘t Polböske moet direct diverse maatregelen nemen, voordat nieuwe clienten mogen worden aangenomen Zo moet er onder andere voldoende gekwalificeerd personeel werken, moeten cliënten planmatig en doelgerichte hulp krijgen, mogen zij geen fysieke straffen meer krijgen of vrijheidsbeperkende maatregelen. Er moet voldoende afstand zijn tussen medewerkers en cliënten en de privacy voor cliënten moet gewaarborgd zijn.

Vervolg

De inspecties willen na twee en na vier maanden een resultaatverslag ontvangen waarin ‘t Polböske aantoont dat men voldoet aan de in de aanwijzing genoemde verwachtingen. De inspecties volgen de voortgang van de verbeteringen.

Beëindiging Bevel t Polböske 

Aanwijzing ’t Polböske

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2022-09-27

Relevante artikelen ...

Thuiszorgorganisatie AZR-Zorg uit Den Haag heeft aanwijzing gekregen De zorg voldoet niet aan de normen voor goede zorg en vertoont grote tekortkomingen De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft thuiszorgorgani... Management & beleid Sun, 18 Sep 2022, 08:13:01
JAR Zorg in Rotterdam heeft last onder dwangsom Volgens de inspectie is er sprake van een risicovolle situatie waarbij de veiligheid van de cliënten in het geding is De Inspectie Gezondheidszorg en... Management & beleid Tue, 16 Aug 2022, 06:57:38
Thuiszorgorganisatie Rochayda Care in Den Haag heeft aanwijzing gekregen Rochayda Care mag geen nieuwe cliënten meer aannemen, en moet binnen 2 maanden de tekortkomingen hebben weggenomen De Inspectie Gezondheidszorg en Je... Management & beleid Mon, 08 Aug 2022, 13:33:42
Lobie Care in Utrecht heeft aanwijzing gekregen Niet alle zorgverleners die Lobie Care inzet, zijn bevoegd en bekwaam voor de handelingen die zij uitvoeren De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hee... Management & beleid Sun, 05 Jun 2022, 07:46:28
Geen aanwijzing meer voor zorgboerderij Ons Voorland in Linde De inspectie ziet dat de zorg die Ons Voorland verleent, voldoet aan alle voorwaarden van de aanwijzing De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft d... Management & beleid Fri, 20 May 2022, 13:59:22
KC Almere BV moet onmiddellijk de praktijk sluiten De praktijk mag pas weer open wanneer de inspectie vindt dat de zorg veilig is KC Almere, een praktijk voor kaakchirurgie in Almere, moet onmiddellij... Management & beleid Tue, 19 Apr 2022, 09:21:14

Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com