De bestuurders van het Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Daarmee gaat 1 oktober 2017 officieel de Havenpolikliniek van start, 90 jaar na de oprichting van het Havenziekenhuis.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hebben hun goedkeuring verleend aan de overdracht van de ziekenhuiszorg.

Specialismen

Patiënten kunnen in de Havenpolikliniek, op de huidige twee locaties van het Havenziekenhuis aan het Haringvliet in het centrum van Rotterdam, terecht voor alle huidige specialismen. Ook de specialisatie in Tropen- en Infectieziekten en Ouderengeneeskunde blijft bestaan, onder verantwoordelijkheid van respectievelijk het Erasmus MC en het Maasstad Ziekenhuis.

Vertrouwde gezichten

Patiënten kunnen naar de Havenpolikliniek voor alle afspraken en onderzoeken die daar mogelijk zijn, door dezelfde artsen en medewerkers als nu. Voor verdere behandelingen, zoals operaties en opnames, kunnen patiënten terecht in het Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis, Het Oogziekenhuis Rotterdam of het IJsselland Ziekenhuis. Omdat artsen en medewerkers van het Havenziekenhuis overgaan naar de betrokken ziekenhuizen, zullen patiënten in veel gevallen daar de voor hen vertrouwde Havengezichten blijven zien.

Persoonlijk bericht

De overheveling van de zorg, start op 1 oktober en zal enkele maanden gaan duren. Patiënten die nu bij het Havenziekenhuis in behandeling zijn, krijgen persoonlijk bericht waar ze wanneer terechtkunnen voor welke afspraak, onderzoek of behandeling. Ook verwijzers, zoals huisartsen worden geïnformeerd.

Bron: Erasmus MC


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 19 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!