Er zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Jeugd, Zorg- en Woonboerderij ’t Boerenerf locatie Emmeloord onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen. De inspectie heeft er niet genoeg vertrouwen in dat die zullen worden doorgevoerd zonder een verscherpt toezicht van de inspectie.

De inspectie concludeert dat er na de vorige inspectiebezoeken en de toegestuurde resultaatverslagen onvoldoende verbetering heeft plaatsgevonden. Het vermogen van de organisatie om te komen tot verbeteringen is onvoldoende aanwezig. De continuïteit, de veiligheid en de kwaliteit van zorg zijn daardoor onvoldoende geborgd.

Het verscherpt toezicht duurt drie maanden. In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie ’t Boerenerf zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken. Aan het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie of deze zorgverlener grotendeels voldoet aan de kwaliteitsnormen.

Dan besluit de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen als de zorgorganisatie grotendeels niet voldoet aan de normen.

Documenten
Het Boerenerf Emmeloord augustus  2018
Het Boerenerf Emmeloord mei 2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Jeugd, Zorg- en Woonboerderij ’t Boerenerf
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 06 sep 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!