Vredenoord voldoet nog altijd niet aan de normen voor goede en veilige zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Landelijke Stichting Vredenoord voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. Bij dit woonzorgcentrum zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen. Vredenoord biedt verpleeghuiszorg, verzorging, thuiszorg, palliatieve zorg en dagactiviteiten. De stichting heeft één locatie in Huis ter Heide.

Dit is er aan de hand
Inspecteurs brachten op 20 november 2020 een tweede vervolgbezoek aan Vredenoord. Eerdere bezoeken zijn afgelegd in 2018 en 2019. De IGJ zag dat Vredenoord nog altijd niet voldoet aan de normen voor goede en veilige zorg. 

Vredenoord schiet tekort op meerdere thema’s. Vredenoord stuurt onvoldoende op de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Een goed kwaliteitssysteem ontbreekt. Ook zijn de taak- en verantwoordelijkheidsverdelingen onvoldoende duidelijk. Hierdoor weten medewerkers niet altijd waarvoor ze bij wie terecht kunnen. De personele bezetting is kwalitatief en kwantitatief onvoldoende afgestemd op de doelgroepen. Hierdoor zijn risico’s in de zorg aan cliënten niet altijd tijdig in beeld.

De IGJ ziet dat inzet en goede wil binnen Vredenoord duidelijk aanwezig zijn en dat er warme, persoonsgebonden zorg wordt geboden. 
Een bestuursgesprek in december 2020 heeft de inspectie echter onvoldoende vertrouwen gegeven dat de bestuurder de verbeteringen zelfstandig doorvoert. De inspectie wil de voortgang van de verbeteringen intensief volgen en stelt Vredenoord daarom voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht. 

Hoe nu verder
Vredenoord moet verbetermaatregelen nemen om aan de normen te voldoen. 

De inspectie heeft oog voor de inspanningen die de organisatie inmiddels heeft gedaan en heeft vertrouwen dat de geconstateerde risico’s binnen zes maanden kunnen en zullen worden weggenomen. 
Het verscherpt toezicht is ingegaan op 29 december 2020 en duurt zes maanden. In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie Vredenoord zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken. Aan het einde van de periode van verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie of de situatie voldoende is verbeterd en het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. De inspectie kan - als dat nodig is - ook verdere stappen zetten in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Documenten
Landelijke Stichting Vredenoord Huis ter Heide, instellen verscherpt toezicht december 2020
Landelijke Stichting Vredenoord Huis ter Heide december 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Landelijke Stichting Vredenoord
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 06 jan 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!