Het verscherpt toezicht op het Ziekenhuis Gelderse Vallei is door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd opgeheven

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting heft het verscherpt toezicht op het Ziekenhuis Gelderse Vallei op. In mei vond de inspectie dat de bestuurbaarheid van het ziekenhuis in gevaar was gekomen. Daarom kwam er gedurende zes maanden een verscherpt toezicht. Toch is het ziekenhuis nog niet klaar met de verbeteringen die in gang zijn gezet, vindt de inspectie.

Wat is er verbeterd?
Het ziekenhuis heeft maatregelen getroffen om de samenwerking tussen raad van bestuur en medische staf te verbeteren. Ook zijn er personele wisselingen geweest in het bestuur en in de raad van toezicht van het ziekenhuis.

Wat moet er nog beter?
De inspectie vindt dat het ziekenhuis genoeg heeft gedaan om zonder verscherpt toezicht verder te verbeteren. De raad van bestuur en de medische staf zijn zelf verantwoordelijk voor de verdere voortgang.

Het ziekenhuis moet onder andere nog meer aandacht besteden aan de patiëntveiligheidscultuur. Verder moet de raad van bestuur de samenwerking  met de medisch specialisten nader vastleggen.

De komende tijd houdt de inspectie in de gaten of het ziekenhuis blijft verbeteren. Als dat nodig is, kan de inspectie opnieuw maatregelen opleggen.

Documenten
Opheffen verscherpt toezicht Ziekenhuis Gelderse Vallei november 2017

Reactie Ziekenhuis Gelderse Vallei bij opheffen verscherpt toezicht


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verscherpt toezicht Ziekenhuis Gelderse Vallei opgeheven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 16 nov 2017

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!