Het Nationaal Farmaceutisch Museum biedt ook een expositie over antibiotica en resistentie, de erfenis van Fleming

Het digitale Nationale Farmaceutische Museum is een tentoonstelling rijker: ‘Pillendraaiers en potjeslatijn’, over de kennis en kunde van de vroegmoderne apotheker (ca. 1500-1800). Bezoekers ontdekken welke producten de apotheker in huis had om geneesmiddelen te bereiden en leren hoe de kwaliteit van de afgeleverde geneesmiddelen steeds meer moest voldoen aan regels en richtlijnen.

De Delftse arts Pieter van Foreest (1521-1597) maakte zich eind zestiende eeuw ernstig zorgen over de stand van de geneeskunde. Hij constateerde een gebrek aan kennis bij arts, apotheker en chirurgijn en een wildgroei aan onbevoegden die geneeskundige handelingen uitvoerden. In de periode die volgde gingen steden hogere eisen stellen aan medische beroepsbeoefenaren. Zo veranderde de opleiding van apothekers ingrijpend en werd de controle verscherpt op de bereiding van geneesmiddelen.

Naar ‘Pillendraaiers en potjeslatijn’
Het Nationaal Farmaceutisch Museum biedt ook een expositie over antibiotica en resistentie, de erfenis van Fleming


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Nationaal Farmaceutisch Museum uitgebreid met tentoonstelling over vroegmoderne apotheker
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 07 mei 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!