Deze leidraad  is een handreiking voor medisch specialisten in Nederland bij het opstellen van ziekenhuisprotocollen aangaande dit ziektebeeld

NIV lanceert een Leidraad over preventie, diagnostiek en behandeling van trombose en longembolie bij COVID-19 patiënten

Patiënten met een COVID-19 infectie hebben een sterk verhoogd risico op trombotische complicaties zoals een longembolie en trombosebeen. Dit is mede het gevolg van stollingsafwijkingen, ook wel coagulopathie genoemd. Er is bij dit nieuwe ziektebeeld nog veel onduidelijk over welke diagnostiek te doen naar het aanwezig zijn van trombose en longembolie en wat de beste bescherming geeft om deze aandoeningen te voorkomen. Om deze reden heeft de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) samen met haar deelspecialismen vasculaire geneeskunde (NVIVG) en hematologie (NVvH) en betrokken andere specialismen als longgeneeskunde (NVALT), Intensive Care (NVIC) en klinische chemie (NVKC) een leidraad gemaakt naar preventie, diagnostiek en behandeling van deze complicaties, de zogeheten leidraad COVID-19 coagulopathie. Deze leidraad  is een handreiking voor medisch specialisten in Nederland bij het opstellen van ziekenhuisprotocollen aangaande dit ziektebeeld. Op deze manier verwachten wij de zorg voor COVID-19 patiënten in Nederland nog verder te verbeteren. De meest recente versie van de Leidraad is terug te vinden op de websites van de NIV en de Federatie Medisch Specialisten.

Voor de leidraad klik hier: https://internisten.nl/leidraad-covid-19-coagulopathie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Samara de Jong-Jaber / NIV
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NIV lanceert een Leidraad over preventie, diagnostiek en behandeling van trombose en longembolie bij COVID-19 patienten
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 apr 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!