Het promotiebeurzenprogramma is gericht op de in Nederland ondervertegenwoordigde groep afgestudeerden met een migratieachtergrond

Dertien promovendi gaan met een Mozaïek 2.0 beurs van start met hun promotieonderzoek. De onderzoeken gaan over de gehele breedte van de wetenschap: van tijdige behandeling van asymptomatisch hartfalen tot gemeenschapszorg voor vluchtelingenvrouwen die seksueel en gender-gerelateerd geweld hebben ervaren. De laureaten hebben naast uitstekende studieresultaten ook al wetenschappelijk gepubliceerd, een app ontwikkeld of een tentoonstelling verzorgd naast hun studie.

Het promotiebeurzenprogramma is gericht op de in Nederland ondervertegenwoordigde groep afgestudeerden met een migratieachtergrond uit Afrika, Azië, het Caribisch gebied, Midden- en Zuid-Amerika en Turkije. Hiermee beoogt Mozaïek 2.0 de verdere ontwikkeling van een inclusieve werkomgeving binnen Nederlandse universiteiten te bevorderen.

Feiten en cijfers
Budget: 4.176.000 euro
Aantal (ontvankelijke) vooraanmeldingen: 118
Aantal (ontvankelijke) volledige aanvragen: 43
Verdeling m/v bij aanvragen:  11 man, 32 vrouw
Aantal toekenningen (honoreringspercentage): 13 (11%) 
Verdeling m/v bij honoreringen: 3 man, 10 vrouw 
Honoreringspercentage mannen: 7% 
Honoreringspercentage vrouwen: 23%

Meer informatie
Mozaïek 2.0 is onderdeel van het Impulsprogramma voor Inclusie in de Wetenschap. Op de programmapagina http://www.nwo.nl/mozaiek is meer informatie te vinden over dit financieringsinstrument.

Kijk hier voor meer informatie en de promovendi


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NWO
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NWO
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Dertien promovendi ontvangen Mozaïek 2.0 beurs
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 21 jul 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!