De Veni wordt jaarlijks door NWO toegekend

Nog eens 78 veelbelovende jonge wetenschappers ontvangen van NWO Veni-financiering van maximaal 280.000 euro. Het gaat om zestig onderzoekers uit het domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) en achttien uit de Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW), die de komende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder kunnen ontwikkelen.

Hoe heeft olie de verhoudingen in de wereld veranderd? Hoe ontstaat optimisme? Maar ook nieuwe methodes om grote stukken levend spierweefsel te printen en om nanoplastics uit drinkwater te verwijderen. Net als ieder jaar is het ook nu weer een breed spectrum aan onderzoeksthema's waarop de nieuwste Veni-laureaten zich de komende jaren gaan richten. Ze ontvangen hun financiering uit de Veni-ronde van 2021, net als de 89 eerder gehonoreerde onderzoekers uit de wetenschapsdomeinen Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) en Gezondheidsonderzoek en Zorginnovatie (ZonMw).

Aangepaste planning
De Veni wordt jaarlijks door NWO toegekend. Deze toekenningen betreffen het tweede en laatste deel van de Veni-ronde 2021. Afgelopen jaren heeft NWO moeten schuiven met de planning van de Veni-rondes, noodgedwongen door corona en een hack. Dat leidde in het vorige voorjaar tot een splitsing in de planning tussen de verschillende wetenschapsdomeinen. Voor de domeinen ENW (nog geen vooraanmeldingsfase) en ZonMw (niet getroffen door de hack) hanteerde NWO de oorspronkelijke planning van voor de hack; de honoreringen zijn in december 2021 al bekendgemaakt. Voor de domeinen TTW en SGW heeft de besluitvorming in maart respectievelijk april plaatsgevonden. Nu alle laureaten bekend zijn, maken we ook de feiten en cijfers van de volledige ronde bekend (zie hieronder). De nieuwe Veni-ronde opent begin mei.

Kijk hier voor meer informatie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NWO
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NWO
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Nog eens 78 onderzoekers ontvangen NWO-Venibeurs
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 11 apr 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!