De Veni wordt jaarlijks door NWO toegekend

Nog eens 78 veelbelovende jonge wetenschappers ontvangen van NWO Veni-financiering van maximaal 280.000 euro. Het gaat om zestig onderzoekers uit het domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) en achttien uit de Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW), die de komende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder kunnen ontwikkelen.

Hoe heeft olie de verhoudingen in de wereld veranderd? Hoe ontstaat optimisme? Maar ook nieuwe methodes om grote stukken levend spierweefsel te printen en om nanoplastics uit drinkwater te verwijderen. Net als ieder jaar is het ook nu weer een breed spectrum aan onderzoeksthema's waarop de nieuwste Veni-laureaten zich de komende jaren gaan richten. Ze ontvangen hun financiering uit de Veni-ronde van 2021, net als de 89 eerder gehonoreerde onderzoekers uit de wetenschapsdomeinen Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) en Gezondheidsonderzoek en Zorginnovatie (ZonMw).

Aangepaste planning
De Veni wordt jaarlijks door NWO toegekend. Deze toekenningen betreffen het tweede en laatste deel van de Veni-ronde 2021. Afgelopen jaren heeft NWO moeten schuiven met de planning van de Veni-rondes, noodgedwongen door corona en een hack. Dat leidde in het vorige voorjaar tot een splitsing in de planning tussen de verschillende wetenschapsdomeinen. Voor de domeinen ENW (nog geen vooraanmeldingsfase) en ZonMw (niet getroffen door de hack) hanteerde NWO de oorspronkelijke planning van voor de hack; de honoreringen zijn in december 2021 al bekendgemaakt. Voor de domeinen TTW en SGW heeft de besluitvorming in maart respectievelijk april plaatsgevonden. Nu alle laureaten bekend zijn, maken we ook de feiten en cijfers van de volledige ronde bekend (zie hieronder). De nieuwe Veni-ronde opent begin mei.

Kijk hier voor meer informatie

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: NWO
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : NWO
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.nwo.nl/nieuws/nog-eens-78-onderzoekers-ontvangen-nwo-venibeurs
Originele titel: Nog eens 78 onderzoekers ontvangen NWO-Venibeurs
Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
Datum: 2022-04-11


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com