Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen en brengt veel onzekerheden met zich mee

Tijdens de snorrenborrel in sociëteit van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) namen radioloog Frank Pameijer en nucleair geneeskundige Bart de Keizer een cheque in ontvangst voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat de mannen van deze studentenvereniging hun snor laten staan in november om zo, samen met verschillende acties, geld op te halen voor het onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker in het UMC Utrecht.

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen en brengt veel onzekerheden met zich mee. Als een man eenmaal uitgezaaide prostaatkanker heeft, is regelmatig de behandeling ingrijpend en komt de ziekte geregeld weer terug. Voor deze mannen zijn er verschillende behandelingen met helaas veel bijwerkingen. En de kans op genezing is beperkt. 

Optimaliseren nieuwe behandeling
Een nieuwe behandeling waarbij een interne bestraling gecombineerd wordt met de gerichte behandeling Lutetium-PSMA, laat in eerste studies veelbelovende resultaten laten zien. Het UMC Utrecht onderzoekt deze behandeling en de verbetering ervan door het te combineren met bestaande behandelingen. En ook door het medicijn anders toe te dienen zoals via de slagader, of eerder in het behandeltraject. Het heeft als doel om de behandeling nog effectiever te maken en steeds dichterbij een kans tot genezing te komen. 

“Met de steun van het USC heeft het UMC Utrecht de afgelopen jaren succesvol onderzoek kunnen doen naar de behandeling van prostaatkanker. Het is fantastisch dat deze jonge mannen zich elk jaar inzetten voor dit belangrijke onderzoek”, zegt Bart de Keizer.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: UMC Utrecht
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : UMC Utrecht
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.umcutrecht.nl/nieuws/cheque-onderzoek-prostaat-en-teelbalkanker
Originele titel: Cheque onderzoek prostaat- en teelbalkanker
Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
Datum: 2022-12-10


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com