Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen en brengt veel onzekerheden met zich mee

Tijdens de snorrenborrel in sociëteit van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) namen radioloog Frank Pameijer en nucleair geneeskundige Bart de Keizer een cheque in ontvangst voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat de mannen van deze studentenvereniging hun snor laten staan in november om zo, samen met verschillende acties, geld op te halen voor het onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker in het UMC Utrecht.

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen en brengt veel onzekerheden met zich mee. Als een man eenmaal uitgezaaide prostaatkanker heeft, is regelmatig de behandeling ingrijpend en komt de ziekte geregeld weer terug. Voor deze mannen zijn er verschillende behandelingen met helaas veel bijwerkingen. En de kans op genezing is beperkt. 

Optimaliseren nieuwe behandeling
Een nieuwe behandeling waarbij een interne bestraling gecombineerd wordt met de gerichte behandeling Lutetium-PSMA, laat in eerste studies veelbelovende resultaten laten zien. Het UMC Utrecht onderzoekt deze behandeling en de verbetering ervan door het te combineren met bestaande behandelingen. En ook door het medicijn anders toe te dienen zoals via de slagader, of eerder in het behandeltraject. Het heeft als doel om de behandeling nog effectiever te maken en steeds dichterbij een kans tot genezing te komen. 

“Met de steun van het USC heeft het UMC Utrecht de afgelopen jaren succesvol onderzoek kunnen doen naar de behandeling van prostaatkanker. Het is fantastisch dat deze jonge mannen zich elk jaar inzetten voor dit belangrijke onderzoek”, zegt Bart de Keizer.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: UMC Utrecht
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMC Utrecht
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Cheque onderzoek prostaat- en teelbalkanker
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 10 dec 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!