Prof. Rogier Hintzen, hoofd van het Multiple Sclerose Centrum, heeft 22 augustus een cheque ter waarde van € 70.000 gekregen van het Erasmus MC Vriendenfonds voor onderzoek naar MS.

 

Project

Het geld is bijeengebracht met de Tour de Rotterdam, op 24 juni 2017. Meer dan 2.000 fietsers deden mee aan deze wielertocht. De Tour de Rotterdam verbindt zich ieder jaar aan een project van het Erasmus MC. Dit jaar was dat ErasMS, het MS-centrum dat - als een van de twee academische MS-centra van Nederland - gevestigd is in het Erasmus MC.

Markers

Het MS Centrum in Rotterdam, ErasMS, wordt geleid door prof. Rogier Hintzen: "Wat een geweldig bedrag, het had niet op een beter moment kunnen komen. Wij danken alle fietsers, de sponsors en de organisatie zeer hartelijk voor deze geweldige donatie. Het geld gaat naar onderzoek naar markers die al in een vroeg stadium een indicatie geven voor het ontstaan van MS."

Onzekerheid

MS is een ontstekingsziekte van de hersenen en het ruggenmerg en een van de belangrijkste oorzaken van invaliditeit bij jongvolwassenen in Nederland. Ongeveer 20.000 mensen in ons land hebben neurologische uitval. Meer dan de helft van de patiënten gaat geleidelijk aan achteruit. Het verloop van de ziekte is erg onvoorspelbaar en brengt veel onzekerheid met zich mee.

Kwaliteitseisen

In 2018 wordt de Erasmus MC – Tour de Rotterdam verreden op 30 juni. Sinds 2016 is het evenement een NTFU Klassieker, een keurmerk voor het voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Het Erasmus MC Vriendenfonds draagt jaarlijks zorg voor de organisatie. De wielertocht is mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsors.

Foto's

Meer informatie en foto’s op www.tourderotterdam.nl en op www.facebook.com/tourderotterdam.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 28 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!