Dankzij deze tool kunnen specialisten wereldwijd eenvoudig behandelinformatie van hersentumorpatiënten met elkaar delen

Tijdens de SpinAwards uitreiking op 25 april in Amsterdam ontving het neurochirurgisch team van het VUmc Hersentumorcentrum Amsterdam twee awards. De ontwikkeling van de technisch complexe PICTURE tool leverden een zilveren en gouden award op.

Eenvoudig informatie delen
Philip de Witt Hamer, neurochirurg VUmc: "Dankzij deze tool kunnen specialisten wereldwijd eenvoudig behandelinformatie van hersentumorpatiënten met elkaar delen. We kunnen het beschikbare beeldmateriaal aan elkaar doorsturen waardoor operatieresultaten met elkaar vergeleken kunnen worden. Dit creëert een standaard waarmee we de behandeling van hersentumoren verder kunnen verbeteren."

Kwaliteitsstandaard
Patiënten met een primaire hersentumor ondergaan een combinatie van een operatie, bestraling en chemotherapie. Vrijwel altijd keert de tumor op korte of lange(re) termijn terug en is de kans op overleving beperkt. De locatie van de tumor in de hersenen waar geopereerd en bestraald moet worden, moet heel nauwkeurig worden bepaald. Een kwaliteitsstandaard hiervoor ontbreekt vooralsnog. De PICTURE tool springt in dit gat.

Krachten bundelen
De tool is ontwikkeld in samenwerking met digitaal design- en productiebureau Active Collective, die de prijzen tijdens de 20e editie van de SpinAwards namens het hele team in ontvangst nam. "We zijn ontzettend trots op wat we met dit PICTURE project hebben bereikt. We hebben onze krachten gebundeld om samen deze geweldige, maatschappelijk relevante tool te ontwikkelen.", zegt Raymond Martens, oprichter en creatief directeur van Active Collective. "Hiermee kunnen we echt wat betekenen voor de patiënt van morgen."

Zie hier voor een link naar de video over de PICTURE tool.

Het PICTURE project is tot stand gekomen met verschillende samenwerkingspartners waaronder de NVN, ZonMw, NKI-AVL, KWF en Active Collective en is mede mogelijk gemaakt door een donatie van de Anita Veldman Foundation.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : VUmc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Digitale tool voor behandeling hersentumoren wint twee SpinAwards
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 29 apr 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!