Hoofdpijn staat alleen als bijwerking in de bijsluiter van etanercept bij kinderen met jeugdreuma

Bijwerkingencentrum Lareb ontving 39 meldingen van hoofdpijn bij gebruik van etanercept. Etanercept wordt gebruikt bij reumatische ontstekingsziekten en psoriasis. Hoofdpijn staat alleen als bijwerking in de bijsluiter van etanercept bij kinderen met jeugdreuma.

Hoofdpijn is zowel spontaan als in de Monitor Biologische Geneesmiddelen bij Lareb gemeld. In 16 meldingen werd het ontstaan van de hoofdpijn gerelateerd aan het moment van toedienen van etanercept. In 13 meldingen ontstond de hoofdpijn vlak na toediening en in 8 meldingen kwam de hoofdpijn steeds terug na opvolgende toedieningen. In de meeste gevallen ging de hoofdpijn na enkele dagen over. In één geval hield de hoofdpijn aan en werd erger na iedere toediening. 

Lareb heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) over de meldingen geïnformeerd. 

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) zal de informatie van het Lareb inbrengen in het Europese netwerk. 

Lees hier de analyse van de meldingen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Lareb
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Hoofdpijn bij gebruik van etanercept
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 13 feb 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!