Dit betekent dat er tot nader order geen patiënten meer met coronaklachten in het ziekenhuis kunnen worden opgenomen

Wij zijn helaas genoodzaakt om een presentatie*- en opnamestop voor patiënten met coronaklachten in te lassen vanwege een te grote toestroom van coronapatiënten. Eenzelfde beeld zien we in meer of mindere mate ook bij de ziekenhuizen om ons heen. Overplaatsingen, zowel regionaal als bovenregionaal, zijn al weken niet of nauwelijks mogelijk. Dit betekent dat er tot nader order geen patiënten meer met coronaklachten in ons ziekenhuis kunnen worden opgenomen. Deze stop geldt totdat het aantal patiënten in Weert weer terug is gebracht naar behapbare proporties, bijvoorbeeld doordat de landelijke spreiding weer is opgestart. Dit geldt ook voor onze spoedeisende hulp.

Gertjan Kamps, bestuurder SJG Weert: “het afkondigen van deze opnamestop is een moeilijke, maar onvermijdelijke beslissing, die dan ook zeker niet licht is genomen. Want eigenlijk willen we liever voor iedereen klaar staan die onze zorg nodig heeft. Wij moeten echter ook de kwaliteit van zorg bewaken en willen hiermee voorkomen dat we daarin een kritische grens naderen.”

Sinds vorige week is het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis fors gestegen. Om te zorgen voor goede en verantwoorde zorg, hebben we toen maatregelen genomen. Dat betekent onder andere dat we een beperkt aantal operaties moesten afzeggen voor patiënten die na operatie opgenomen moesten worden op de verpleegafdeling. Deze maatregel blijkt echter niet meer voldoende. Op dit moment verblijven meer dan twee keer zo veel coronapatiënten in SJG Weert dan de afgesproken fair share. Hierdoor is er sprake van een onevenredige verdeling tussen coronazorg en reguliere patiëntenzorg. Als deze ontwikkeling zich doorzet, komen wij in een situatie terecht waarbij wij kwalitatief en kwantitatief niet meer de zorg kunnen leveren voor onze patiënten. Dat maakt dat we genoodzaakt zijn om deze opname- en presentatiestop af te kondigen.

De reguliere spoedzorg, afspraken op de poliklinieken en medische beeldvorming en operaties zonder opname gaan vooralsnog gewoon door.

* Een presentatiestop betekent dat patiënten met corona-gerelateerde klachten zich niet langer kunnen melden op onze spoedeisende hulp. Ambulances rijden in dat geval naar een ander ziekenhuis wat wel plek heeft.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: St. Jans Gasthuis
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : St. Jans Gasthuis
Wat is de URL bij deze bron?: https://sjgweert.nl/home/nieuws/noodgedwongen-opnamestop-coronapatienten
Originele titel: Noodgedwongen opnamestop coronapatiënten
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-11-01


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com