Afgelopen week werden minder nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis en op de IC intensive care

Afgelopen week is het aantal nieuwe positieve coronatesten gestabiliseerd ten opzichte van de week ervoor (+2%). Het aantal positieve testen per 100.000 inwoners ging daarmee van 102 naar 104. Afgelopen kalenderweek lieten meer (+25%) mensen zich testen bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst . Afgelopen week werden minder nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis (-9%) en op de IC intensive care  (-10%). Het reproductiegetal dat gebaseerd wordt op het aantal positieve coronatesten, ligt nog steeds op de 1.

Er zijn nu ruim 23 miljoen vaccinaties gezet

Tot en met zondag 5 september zijn in Nederland naar schatting ruim 23,1 miljoen vaccinaties toegediend. Daarvan zijn ruim 12,6 miljoen eerste vaccinaties en ruim 10,5 miljoen tweede vaccinaties. Naar schatting heeft 85,4% van alle 18-plussers een eerste vaccinatie ontvangen en is 77,1% volledige gevaccineerd. Van iedereen boven de 12 jaar heeft 83,1% een eerste vaccinatie ontvangen en is 74,3% volledige gevaccineerd.

Lees verder op de pagina Cijfers COVID-19 vaccinatieprogramma



Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Wekelijkse update coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2: 31 augustus t/m 7 september 2021
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 07 sep 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!