Het aantal positieve testen per 100.000 inwoners steeg ten opzichte van een week eerder van 98 naar 100

Wekelijkse update coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2: 17 t/m 24 augustus 2021

In de afgelopen week zijn er 5% meer positieve coronatesten gemeld dan in de week ervoor. In de teststraten van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  Gemeentelijke Gezondheidsdienst  hebben afgelopen kalenderweek 7% meer personen zich laten testen ten opzichte van die week ervoor. 

Het aantal positieve testen per 100.000 inwoners steeg ten opzichte van een week eerder van 98 naar 100. Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis moest worden opgenomen is gedaald met 12%. Op de IC intensive care  werden evenveel nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen als een week eerder. Het reproductiegetal dat gebaseerd is op het aantal positieve coronatesten ligt op de 1.

Er zijn nu ruim 22 miljoen vaccinaties gezet

Ruime meerderheid van personen met positieve testuitslag is niet gevaccineerd
In de afgelopen zes kalenderweken kregen 368.060 personen een positieve testuitslag. Daarvan is van 305.682 (83%) de vaccinatiestatus momenteel bekend. Van de mensen waarvan de vaccinatiestatus bekend was, was 66% (nog) niet gevaccineerd, 18% deels gevaccineerd en 16% volledig gevaccineerd. In de leeftijdsgroepen onder de 40 jaar is het merendeel van de positief geteste personen ongevaccineerd. Voor meer informatie over de vaccinatiestatus van gemelde personen met een positieve testuitslag per 100.000 inwoners, per leeftijdsgroep, zie de  Grafiekenpagina

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : RIVM
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel
Originele titel: Wekelijkse update coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2: 17 t/m 24 augustus 2021
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2021-08-24


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com