Het aantal positieve testen per 100.000 inwoners steeg ten opzichte van een week eerder van 98 naar 100

Wekelijkse update coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2: 17 t/m 24 augustus 2021

In de afgelopen week zijn er 5% meer positieve coronatesten gemeld dan in de week ervoor. In de teststraten van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  Gemeentelijke Gezondheidsdienst  hebben afgelopen kalenderweek 7% meer personen zich laten testen ten opzichte van die week ervoor. 

Het aantal positieve testen per 100.000 inwoners steeg ten opzichte van een week eerder van 98 naar 100. Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in het ziekenhuis moest worden opgenomen is gedaald met 12%. Op de IC intensive care  werden evenveel nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen als een week eerder. Het reproductiegetal dat gebaseerd is op het aantal positieve coronatesten ligt op de 1.

Er zijn nu ruim 22 miljoen vaccinaties gezet

Ruime meerderheid van personen met positieve testuitslag is niet gevaccineerd
In de afgelopen zes kalenderweken kregen 368.060 personen een positieve testuitslag. Daarvan is van 305.682 (83%) de vaccinatiestatus momenteel bekend. Van de mensen waarvan de vaccinatiestatus bekend was, was 66% (nog) niet gevaccineerd, 18% deels gevaccineerd en 16% volledig gevaccineerd. In de leeftijdsgroepen onder de 40 jaar is het merendeel van de positief geteste personen ongevaccineerd. Voor meer informatie over de vaccinatiestatus van gemelde personen met een positieve testuitslag per 100.000 inwoners, per leeftijdsgroep, zie de  Grafiekenpagina


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Wekelijkse update coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2: 17 t/m 24 augustus 2021
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 24 aug 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!