Er zijn dus blijkbaar organisaties die bewust het virus verder willen verspreiden

Het is gevaarlijk om jezelf met opzet te besmetten met het coronavirus. Daarmee breng je jezelf en anderen in gevaar. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is dan ook verontwaardigd over initiatieven die hiervoor de mogelijkheid bieden.

Het coronavirus is gevaarlijk. Je kunt er ernstig ziek van worden. En je kunt anderen besmetten, die op hun beurt ernstig ziek kunnen worden. Wie zichzelf besmet, brengt opzettelijk de publieke gezondheid in gevaar.

Marina Eckenhausen, inspecteur-generaal: “Terwijl overal in de zorg keihard wordt gewerkt om zowel covidpatiënten als alle andere patiënten te helpen, zijn er dus blijkbaar organisaties die bewust het virus verder willen verspreiden. Ik vind dat ontluisterend. Het is een klap in het gezicht van iedereen die zich al ruimschoots anderhalf jaar inzet om de pandemie te bestrijden. En natuurlijk ook voor de nabestaanden van mensen die hun leven verloren hebben aan het coronavirus.”

De inspectie is op de hoogte gebracht van een website die materiaal aanbiedt om jezelf opzettelijk te besmetten met het coronavirus. De inspectie zal deze website bekijken en onderzoeken of en welke vervolgstappen nodig zijn.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Jezelf opzettelijk besmetten met het coronavirus? Doe het niet!
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 18 nov 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!