Door dit gewijzigd tekortenbesluit kunnen nu ook vergelijkbare toedieningsvormen uit het buitenland worden betrokken

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft op 20 januari 2023 een gewijzigd tekortenbesluit van ferrofumaraat suspensie afgegeven. Door dit gewijzigd tekortenbesluit kunnen nu ook vergelijkbare toedieningsvormen (waaronder drank en druppels) en sterktes, met dezelfde werkzame stof uit het buitenland worden betrokken, zolang het tekortenbesluit van kracht is. Eerder was al op 18 januari een tekortenbesluit voor de ferrofumuraat suspensie afgegeven.

Naar aanleiding van het gewijzigde tekortenbesluit heeft de IGJ meerdere vragen van apotheekhoudenden ontvangen of de 30 mg/ml presentatie een vergelijkbare sterkte is en of ferrosulfaat onder het tekortenbesluit valt. Het antwoord op beide vragen luidt bevestigend. IGJ geeft aan dat er qua sterkte er weinig variatie is, waardoor 30 mg/ml acceptabel is. Wat betreft de werkzame stof komt IGJ tot de conclusie dat er sprake is van een ijzerpreparaat met verschillende zoutvormen (fumaraat vs. sulfaat). Een verschil in zoutvorm is niet van doorslaggevende waarde, waardoor ook ferrosulfaat uit het buitenland mag worden gehaald, zolang het tekortenbesluit van kracht is.

Deze informatie is ook terug op KNMP Farmanco

Meer informatie over de wijziging

Bron: KNMP

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-02-01


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com