Op 21 maart hebben de deelnemende organisaties de Alliantie Digitaal Samenleven gepresenteerd tijdens de Conferentie Nederland Digitaal

Een gezamenlijke aanpak om iedereen te helpen in de transitie naar een samenleving waar digitaal verkeer tussen mensen een steeds grotere plek inneemt. Dat is het doel van de Alliantie Digitaal Samenleven, waar Zorgverzekeraars Nederland zich bij heeft aangesloten. Op 21 maart hebben de deelnemende organisaties de Alliantie Digitaal Samenleven gepresenteerd tijdens de Conferentie Nederland Digitaal , waarbij staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en prinses Laurentien de eerste plannen bekend maakten. ZN vindt het verbeteren van digitale vaardigheden belangrijk omdat dit helpt om de (e-)zorg voor iedereen toegankelijk te houden.

De alliantie gaat zich inzetten voor digitale bewustwording, vaardigheden en voor de sociale impact. Digitale vaardigheden zijn belangrijk voor iedereen, om veilig en gezond/gebalanceerd gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de digitale wereld biedt voor de communicatie tussen burgers, bedrijven en overheden. Daarom wil de alliantie een antwoord vinden op de vraag: Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen en niemand achterblijft? Inmiddels hebben al 17 organisaties zich aangesloten om te investeren en zich in te zetten op dit thema. Dit zijn vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, private organisaties met maatschappelijke doelstellingen, uitvoeringsorganisaties van de overheid en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Investeren in digitale vaardigheden van alle Nederlanders
ZN-voorzitter André Rouvoet geeft aan waarom deze alliantie belangrijk is voor de gezondheidszorg: “Als we willen dat iedereen mee kan doen, ook met nieuwe toepassingen, zoals eHealth, beheren van je persoonlijke gezondheidsomgeving en teleconsult, dan moeten we ook investeren in digitale vaardigheden van alle Nederlanders.”


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: ZN: investeren in digitale vaardigheden is belangrijk om zorg voor iedereen toegankelijk te houden
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 26 mrt 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!