Het doel van het programma is om kwaliteit van zorg en efficiency van werken te verhogen

In januari 2019 startte het programma Digitale Vaardigheden bij 14 ouderenorganisaties in de regio Utrecht. Evaluatie van het programma na een jaar laat zien dat de aanpak werkt. Digitale starters die vaardiger worden, werken zelfstandiger, hebben meer zelfvertrouwen en voelen zich meer een onderdeel van hun team.

Het doel van het programma is om kwaliteit van zorg en efficiency van werken te verhogen door de digitale vaardigheden van zorgprofessionals te verbeteren. In totaal nemen ruim 7.900 zorgprofessionals deel.

Ondergeschoven thema
“Digitale vaardigheden zijn onmisbaar in het competentieprofiel van de zorgprofessional van nu, maar het is nog een ondergeschoven thema", aldus Suzanne Verheijden, programmamanager Digitale Vaardigheden. Suzanne is betrokken bij het landelijke project digitaal vaardig en verzorgt namens Utrechtzorg het programmamanagement van dit regionale programma. Volgens haar loont de vereiste investering; “Deze 21e-eeuwse vaardigheden leggen een belangrijke basis voor de kwaliteit van zorg en de adoptie van zorgtechnologie”, aldus Suzanne.

Digitaal vaardig worden is niet vrijblijvend
Omdat de digitale vaardigheden tot de competenties van een goede zorgprofessional behoren, dient het verbeteren ervan niet vrijblijvend te zijn. De keuze die medewerkers hebben is hóe zij zich willen ontwikkelen, niet óf zij zich willen ontwikkelen.

Digicoach maak het verschil
Digicoaching op de werkvloer blijkt de belangrijkste succesfactor in de gekozen aanpak. Zichtbaarheid, een proactieve benadering en een bekend gezicht dat minimaal acht uur per week beschikbaar is, maken een digicoach succesvol.

Uitkomsten tussenevaluatie regionaal programma
Op verzoek van Utrechtzorg werd het programma een jaar na de start onderzocht. Naast een evaluatie van de werkwijze, levert het onderzoek aanbevelingen en inzichten waarmee het programma verder geoptimaliseerd kan worden.

Kijk hier voor meer informatie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aandacht voor digitale vaardigheden zorgprofessionals ouderenzorg loont
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 21 jul 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!