Huiskamers staan open voor elke geïnteresseerde

Van 15 februari tot en met 18 april 2020 worden er in zo’n 40 huiskamers in Nederland gesprekken gevoerd over de thema’s voltooid leven, de reikwijdte van de euthanasiewetgeving en waardig ouder worden. De huiskamers staan open voor elke geïnteresseerde. De gesprekken zijn onderdeel van de maatschappelijke dialoog laatste levensfase, waartoe opdracht is gegeven door minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Het initiatief voor de dialoog komt voort uit het regeerakkoord, waarin het kabinet heeft besloten een brede maatschappelijke discussie te faciliteren over de reikwijdte en toepassing van de huidige euthanasiewetgeving, waardig ouder worden en voltooid leven. Deze drie onderwerpen worden besproken onder het overkoepelend thema ‘de laatste levensfase’. Tijdens de dialoog halen we gedachten, gevoelens en opinies op over de laatste levensfase en bundelen we deze in een eindrapport.

In Arnhem, Zwolle, Rotterdam en Eindhoven worden huiskamergesprekken georganiseerd waarin mensen hun ervaring, opvattingen, zorgen en wensen kunnen delen over deze onderwerpen. De deelnemers aan de huiskamergesprekken komen vervolgens bijeen in een buurtgesprek, waar ook andere deelnemers bij kunnen aansluiten. Experts gaan dieper in op de thema’s. Hier zal ook een informatiemarkt zijn waar praktische informatie te vinden is over mogelijkheden in de laatste levensfase.

De reeks gesprekken sluit af met een symposium op 25 juni, waarin het eindrapport gepresenteerd wordt aan minister De Jonge. Het eindrapport van deze dialoogreeks stuurt de minister van VWS spoedig daarna aan de Tweede Kamer als verrijking voor de politieke discussie.

Op www.dialooglaatstelevensfase.nl kunt u meer informatie vinden en zich aanmelden voor de gesprekken.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Rijksoverheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Maatschappelijke dialoog laatste levensfase van start
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 16 jan 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!