Werkplatform Roamler lanceert www.bezorg-dezorg.nl als antwoord op lege schappen

Tienduizend community-leden van werkplatform Roamler gaan onder het adagium ‘Bezorg de Zorg’ in het hele land vrijwillig boodschappen doen voor zorgprofessionals die druk zijn met alle zorg ten tijde van de coronacrisis. Verpleegkundigen en artsen die na een lange dienst nog boodschappen moeten doen komen nu vaak voor lege schappen te staan. Roamler heeft voor hen de website www.bezorg-dezorg.nl gelanceerd om hen een steuntje in de rug te geven en te bedanken voor hun inzet.

Zorgmedewerkers die zich op de site aanmelden krijgen een Roamler-communitylid toegewezen die voor hen de boodschappen gaat doen terwijl zij in ziekenhuis, huisartspraktijk of verzorgingshuis aan het werk zijn. Roamler is een werkplatform, waar communityleden normaal gesproken tegen betaling voor grote supermarkten, consumentenmerken, maar ook technologiebedrijven in heel Europa werkzaamheden uitvoeren, zoals het inrichten van winkelschappen of het aanleggen van een computernetwerk. In Nederland zijn zo’n twaalfduizend mensen aangesloten bij Roamler. Nu het overgrote deel van hen geen werkzaamheden kan uitvoeren, kunnen zij op vrijwillige basis boodschappen doen voor de zorghelden van dit land.

“Zorgverleners hebben echt hulp nodig in deze tijd. We horen en lezen steeds weer verhalen van verpleegkundigen en artsen die niet meer hun dagelijkse boodschappen kunnen krijgen omdat gedurende hun lange dienst alles wordt leeggekocht. Supermarkten doen natuurlijk hun best de schappen aan te vullen, maar mensen kopen op dit moment veel meer dan normaal. Onze Roamlers zitten nu veelal op de bank en willen graag aan de slag. Bovendien willen zij graag zorgprofessionals helpen”, zegt Wiggert de Haan, directeur van Roamler.

Prof. Dr. Hugo van der Kuy, Ziekenhuisapotheker/Klinisch farmacoloog in het Erasmus MC is te spreken over het initiatief: “In deze lastige tijd maken we lange dagen in de zorg. De werkdruk ligt hoog en aan het einde van de dag ben je vermoeid. De keuze voor fast food is zo gemaakt, zeker wanneer we voor lege schappen staan. Juist nu is het van belang dat we goed voor onszelf en voor elkaar zorgen en dat we gezond blijven. Dit initiatief is een mooi gebaar richting zorgprofessionals in deze moeilijke tijd”.

ROAMLER COMMUNITY VAN DIENST
Roamler beschikt over een community van duizenden app-gebruikers. Zij staan klaar om een handje te helpen en boodschappen te bezorgen op locaties waar de zorgprofessional dit behoeft. Dit mag thuis, maar ook op een neutrale plek of op het werk. De zorgprofessional betaalt de boodschappen direct terug via een betaalverzoek op de smartphone. Www.bezorg-dezorg.nl is op het bestaande Roamlerplatform gebouwd, waardoor het binnen enkele dagen kon worden gebouwd. De website maakt dan ook gebruik van alle security- en dataprotectietechnologie van Roamler. 

ONLINE BESTELPLATFORM
Op www.bezorg-dezorg.nl kunnen zorgprofessionals aangeven welke boodschappen ze precies nodig hebben. Na het invullen van enkele persoonsgegevens, wordt de opdracht tot het doen van de boodschappen in de Roamler app aangeboden aan de Roamlers. Het platform bevindt zich nog in bètafase, de komende tijd zal leren hoe het project zich verder ontwikkelt.

OVER ROAMLER
Roamler is de Europese marktleider in crowd-supported oplossingen voor bedrijven. Sinds 2011 voert de Roamler community taken uit voor de grootste FMCG fabrikanten, consumentenmerken en winkelketens door heel Europa. De onderneming wordt sinds 2016 gesteund door Endeit Capital. Dochterondernemingen Roamler Tech en Roamler Care richten zich daarnaast op de onafhankelijke professional, waarbij Roamler Tech zich specialiseert in technische installaties en Roamler Care zich inzet in de (thuis)zorg. Het Roamler platform wordt ten tijde van COVID-19 graag belangeloos ingezet voor de zorgverleners; vanuit de bestaande technieken is daarom in slechts enkele dagen Bezorg de Zorg ontstaan.

homepage www.bezorg-dezorg.nl


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Bezorg de Zorg
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Tienduizend community-leden staan klaar om vrijwillig boodschappen te doen voor zorgverleners
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 21 mrt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!