De landelijke campagne trapt af op 3 september

De voorbereidingen voor de zevende editie van ‘Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!’ zijn begonnen! De landelijke campagne trapt af op 3 september. De website stoptober.nl is al live in verkorte versie. Op 3 september gaat de uitgebreide versie van de site live. Het Trimbos-instituut faciliteert ook in 2020 de inzet van Stoptober via zorgprofessionals, om de campagne tijdig en adequaat bij patiënten en cliënten onder de aandacht te kunnen brengen. 

Stoptober communicatiemiddelen
Je kunt de Stoptober Toolkit 2020 gratis bestellen via de Trimbos-webwinkel zolang de voorraad strekt. 

Een Stoptober-toolkit bevat:
2 posters
100 flyers
100 visitekaartjes

Als je de Stoptober-toolkit nu bestelt, ontvang je deze eind augustus. Zo heb je het materiaal in huis wanneer de campagne start. Vanaf 3 september start de inschrijving voor Stoptober en op 1 oktober stopt iedereen hopelijk massaal met roken.

Nieuw materiaal
Stoptober stelt logo’s, posts en kleine advertenties beschikbaar die je kunt gebruiken op je website, socialmediakanalen of in de wachtkamer. Er komt ook een kort promotiefilmpje (met ex-roker en expert) beschikbaar, inclusief ondertiteling. Vanaf 31 juli te downloaden via de digitale bibliotheek. Vraag de inloggegevens op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: het materiaal in de digitale bibliotheek is uitsluitend bedoeld als promotiemateriaal voor Stoptober en mag niet voor andere doeleinden worden ingezet.

Lokale of regionale afstemming
Wil je aanhaken bij een breder lokaal of regionaal Stoptober-activiteitenplan, of wil je hier zelf het voortouw in nemen? Je kunt dit kenbaar maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om afstemming te zoeken met je GGD-regio. Organiseer je regionale Stoptober-activiteiten voor mensen die willen stoppen met roken? Laat dit dan ook weten. Stoptober brengt je activiteiten graag onder de aandacht via de regionale kaart op Stoptober.nl.

Webinar Stoptober
Op 23 juni 2020 organiseerde het Trimbos-instituut samen met Stoptober een drukbezocht webinar. Wil je meer weten over de plannen voor Stoptober 2020, inspiratie vanuit de praktijk, het belang van Stoptober en misvattingen rondom roken en corona? Kijk dan het webinar terug.

Meer informatie
Bovenstaande en meer vind je op trimbos.nl/stoptober. Hier lees je wat Stoptober precies inhoudt en hoe je zelf met Stoptober aan de slag kunt. Ook vind je er handige tips om patiënten te motiveren om te stoppen met roken, en handvatten om Stoptober in te bedden in contactmomenten. Heb je na het bezoeken van de website nog een vraag? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: nvz-ziekenhuizen
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : nvz-ziekenhuizen
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Voorbereidingen Stoptober gestart
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 11 aug 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!