Het lijkt erop dat de griep dit seizoen mild zal verlopen

Na het vaccineren van de meest kwetsbare mensen in Nederland zijn er nog steeds griepprikken beschikbaar. Mensen van 60 tot en met 69 jaar die alsnog een griepprik willen, kunnen zich melden bij hun huisarts.

In oktober leek de vraag naar de griepprik het aantal beschikbare griepvaccins te overstijgen. Daarom heeft staatssecretaris Paul Blokhuis het verzoek gedaan aan gezonde mensen vanaf 60 tot en met 69 jaar om niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Voldoende mensen hebben gehoor gegeven aan deze oproep.  Daardoor waren er voldoende griepprikken beschikbaar voor mensen boven de 70 jaar en mensen met een medische indicatie.

Nu deze mensen een griepprik hebben ontvangen, is duidelijk dat er nog griepprikken over zijn. Daarnaast heeft het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  extra griepprikken kunnen inkopen. Mensen van 60 tot en met 69 jaar zonder medische indicatie kunnen zich melden bij de huisarts als zij alsnog een griepprik willen.

Het lijkt erop dat de griep dit seizoen mild zal verlopen. Er is nu minder griep dan de afgelopen jaren rond deze tijd. De maatregelen die we met elkaar nemen tegen corona helpen ook de verspreiding van griep te verminderen. Dit was eerder al zo op het zuidelijk halfrond, waar het griepseizoen al geweest is.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Er zijn nog griepprikken beschikbaar
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 18 dec 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!