Het optreden van bloedstolsel in de aderen werd al bij de goedkeuring van het Janssen vaccin als mogelijk risico gezien

Het EMA gaat nader onderzoek doen naar meldingen van bloedstolsel in de aderen (veneuze trombose) na de Janssen vaccinatie. Lareb heeft tot nu toe 33 meldingen hiervan ontvangen. Er zijn zo’n 800.000 Janssen vaccinaties gezet in Nederland.

EMA
Het optreden van bloedstolsel in de aderen werd al bij de goedkeuring van het Janssen vaccin als mogelijk risico gezien. Er waren aanwijzingen voor een verband dat trombose in de aderen iets vaker voor kan komen na Janssen vaccinatie. Het EMA zal deze informatie nu verder beoordelen of het daadwerkelijk een bijwerking betreft. Meer informatie kunt u lezen op de websites van het EMA en van het CBG.

Meldingen Lareb
Lareb heeft tot nu toe 33 meldingen ontvangen van bloedstolsel in de aderen na toediening van het Janssen vaccin. Het gaat hierbij om 20 mannen en 13 vrouwen. Van deze patiënten is niemand overleden ten gevolge van de trombose.

Bloedstolsel in de aderen is geen TTS
Bloedstolsel in de aderen verschilt van de eerder gemelde zeer zeldzame bijwerking TTS (trombose met trombocytopenie syndroom). TTS is een combinatie van stolselvorming én een laag aantal bloedplaatjes, dat vaak een ernstig beloop kent.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Lareb
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Lareb
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Onderzoek naar veneuze trombose na Janssen vaccinatie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 05 sept 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!