Er zijn op dit moment ruim 8,5 miljoen vaccinaties gezet

In de afgelopen kalenderweek werden er 32% minder patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen dan in de week ervoor. Op de IC intensive care  daalde de nieuwe instroom met 23% in vergelijking met de week ervoor.* De druk op de ziekenhuizen daalt nu ook zichtbaar maar is nog steeds hoog. Daarom blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de (basis-)maatregelen blijft houden, zodat het aantal COVID-19 opnames en het aantal besmettingen verder blijven dalen. 

Met 25.255 nieuwe positief geteste personen tussen 19 tot en met 25 mei, is het aantal meldingen  met 28% gedaald. In alle leeftijdsgroepen daalde het aantal meldingen.

Het vaccineren gaat snel. Er zijn op dit moment ruim 8,5 miljoen vaccinaties gezet. Op dit moment zijn mensen van geboortejaar 1969 en 1970 aan de beurt om een vaccinatieafspraak te maken.
*bron: Stichting NICE

Ziekenhuisopnames
Afgelopen week zijn 830 nieuwe COVID-19 ziekenhuisopnames gemeld, 32% minder opnames dan in de week ervoor toen 1.224 mensen met COVID-19 in het ziekenhuis werden opgenomen. In de afgelopen week werden er 186 nieuwe opnames op de IC intensive care ’s gemeld, een afname van 23% in vergelijking met de week ervoor toen er 241 mensen met COVID-19 op de IC werden opgenomen.

Positieve coronatesten
Minder mensen (-12%) hebben zich laten testen bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  teststraten. De afgelopen kalenderweek lieten 239.259 mensen zich testen, de week daarvoor was dat nog 272.876. Het percentage positief geteste personen was afgelopen week 10,4%, wat lager is dan de voorgaande week (12,2%).

Er zijn in de afgelopen week 25.255 nieuwe positief geteste personen gemeld. Dat is een daling van 28% ten opzichte van de week daarvoor. In de afgelopen zeven dagen kregen 147 mensen per 100.000 inwoners een positieve corona testuitslag. Het aantal positieve coronatesten per 100.000 inwoners daalde in alle leeftijdsgroepen.

Kijk hier voor verdere informatie


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Daling houdt aan
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 25 mei 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!