De cijfers worden vanaf nu wekelijks als open data via de website van het RIVM gepubliceerd

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  maakt vanaf woensdag 8 september de COVID-19 vaccinatiecijfers per gemeente beschikbaar via open data. In de open data is voor het eerst de vaccinatieopkomst en vaccinatiegraad per gemeente beschikbaar voor drie leeftijdsgroepen: 12-17 jaar, 12 jaar en ouder en 18 jaar en ouder. 

De vaccinatieopkomst en -graad per gemeente wordt berekend op basis van anonieme gegevens van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst , gecombineerd met gegevens over gezette prikken uit het centrale vaccinatieregister voor andere uitvoerders van het vaccinatieprogramma. Verdere informatie hierover is hier te vinden.  

Tot nu toe werd de vaccinatieopkomst en -graad in categorieën en kleurcodes weergegeven in de wekelijkse vaccinatierapportage van het RIVM. De nu beschikbare percentages geven een beter inzicht in de vaccinatiecijfers op gemeentelijk niveau. De cijfers laten zien dat er gemeenten zijn zoals in de Biblebelt en enkele grote steden, waar de vaccinatieopkomst lager is dan gemiddeld. En gemeentes waar de opkomst op dit moment hoog is zoals de Waddeneilanden, Raalte en Bunnik.

De cijfers worden vanaf nu wekelijks als open data via de website van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  gepubliceerd. De vaccinatiecijfers op gemeentelijk niveau zijn binnenkort ook beschikbaar op het coronadashboard.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Vaccinatiecijfers per gemeente beschikbaar
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 08 sep 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!