De Sportpoli is op dit moment te vinden in vijf academische kinderziekenhuizen

De Esther Vergeer Foundation opent een Sportpoli in vijf academische Kinderziekenhuizen in Nederland, waaronder het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. De Sportpoli begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking naar een ‘gewone’ sportvereniging. Een sportclub die past bij het kind en zijn/haar beperking en waar het kind ook welkom is.  

De Sportpoli is op dit moment te vinden in vijf academische kinderziekenhuizen. De Foundation helpt kijken naar wat een kind –ondanks zijn of haar beperking- wél kan en begeleidt kind en ouder naar een fijne plek om structureel te gaan sporten in de eigen woonomgeving.  

Op woensdag 6 oktober was de officiële opening, met de overhandiging van de sleutel die in estafettestijl van Papendal naar Groningen werd gebracht.

Persoonlijke begeleiding essentieel  
Esther Vergeer, naamgever van de Foundation: “Met de start van de Sportpoli komt een persoonlijke droom van mij uit. De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot. De Foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat ook een positieve impact op het hele gezin. Door de realisatie van de Sportpoli kunnen wij nog veel meer kinderen naar sport gaan begeleiden; dat vind ik echt fantastisch!”.

Uit het leven halen wat erin zit 
‘Als kinderziekenhuis willen we meer dan alleen aandacht besteden aan lichamelijke klachten en ziekte’, zegt Michel van Vliet, kinderarts-sociale pediatrie, en medisch manager kinderpoliklinieken van het Beatrix Kinderziekenhuis. ‘We willen samen met kinderen en ouders ervoor zorgen dat kinderen uit het leven kunnen halen wat erin zit. We willen samen met kinderen kijken wat zij willen in het leven, ook als ze op bepaalde gebieden tegen een beperking aanlopen. Juist dan willen we kijken wat er wel mogelijk is: op het gebied van school, sport, hobby’s. Alleen als we dat doen, dragen we als kinderziekenhuis echt bij aan een positieve gezondheid. De sportpoli in het Beatrix Kinderziekenhuis is onlosmakelijk verbonden met onze kijk op gezondheid.'

Over de Esther Vergeer Foundation  
De Esther Vergeer Foundation werd in 2004 opgericht door voormalig rolstoeltennisspeelster en Paralympisch kampioene Esther Vergeer. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. De organisatie is gevestigd op sportcentrum Papendal nabij Arnhem. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: UMCG
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : UMCG
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Esther Vergeer Foundation opent Sportpoli in Beatrix Kinderziekenhuis
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 07 okt 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!