De Sportpoli is op dit moment te vinden in vijf academische kinderziekenhuizen

De Esther Vergeer Foundation opent een Sportpoli in vijf academische Kinderziekenhuizen in Nederland, waaronder het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. De Sportpoli begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking naar een ‘gewone’ sportvereniging. Een sportclub die past bij het kind en zijn/haar beperking en waar het kind ook welkom is.  

De Sportpoli is op dit moment te vinden in vijf academische kinderziekenhuizen. De Foundation helpt kijken naar wat een kind –ondanks zijn of haar beperking- wél kan en begeleidt kind en ouder naar een fijne plek om structureel te gaan sporten in de eigen woonomgeving.  

Op woensdag 6 oktober was de officiële opening, met de overhandiging van de sleutel die in estafettestijl van Papendal naar Groningen werd gebracht.

Persoonlijke begeleiding essentieel  
Esther Vergeer, naamgever van de Foundation: “Met de start van de Sportpoli komt een persoonlijke droom van mij uit. De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot. De Foundation heeft veel ervaring met het persoonlijk begeleiden van ouders en kind naar een passende sport. We zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat ook een positieve impact op het hele gezin. Door de realisatie van de Sportpoli kunnen wij nog veel meer kinderen naar sport gaan begeleiden; dat vind ik echt fantastisch!”.

Uit het leven halen wat erin zit 
‘Als kinderziekenhuis willen we meer dan alleen aandacht besteden aan lichamelijke klachten en ziekte’, zegt Michel van Vliet, kinderarts-sociale pediatrie, en medisch manager kinderpoliklinieken van het Beatrix Kinderziekenhuis. ‘We willen samen met kinderen en ouders ervoor zorgen dat kinderen uit het leven kunnen halen wat erin zit. We willen samen met kinderen kijken wat zij willen in het leven, ook als ze op bepaalde gebieden tegen een beperking aanlopen. Juist dan willen we kijken wat er wel mogelijk is: op het gebied van school, sport, hobby’s. Alleen als we dat doen, dragen we als kinderziekenhuis echt bij aan een positieve gezondheid. De sportpoli in het Beatrix Kinderziekenhuis is onlosmakelijk verbonden met onze kijk op gezondheid.'

Over de Esther Vergeer Foundation  
De Esther Vergeer Foundation werd in 2004 opgericht door voormalig rolstoeltennisspeelster en Paralympisch kampioene Esther Vergeer. De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij. De organisatie is gevestigd op sportcentrum Papendal nabij Arnhem. 

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: UMCG
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : UMCG
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.umcg.nl/nl/w/nieuws/esther-vergeer-foundation-opent-sportpoli-beatrix-kinderziekenhuis
Originele titel: Esther Vergeer Foundation opent Sportpoli in Beatrix Kinderziekenhuis
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2021-10-07


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com