De herhaalprik is beschikbaar voor iedereen vanaf 12 jaar die de basisserie heeft afgerond

Vanaf deze week publiceert het RIVM de vaccinatiecijfers van de herhaalprik in de najaarsronde. Deze najaarsronde is vorige week op 19 september gestart. Tot en met zondag 25 september zijn er ruim 261.500 herhaalprikken in de najaarsronde toegediend. De meeste herhaalprikken zijn de afgelopen week toegediend aan de leeftijdsgroep van 80 jaar en ouder. De vaccinatiegraad van de herhaalprik voor 80-plussers ligt op dit moment op 11,9%.

De herhaalprik is beschikbaar voor iedereen vanaf 12 jaar die de basisserie heeft afgerond. Als eerste worden mensen van 60 jaar en ouder, of die dit jaar 60 worden, mensen met een medisch risico en zorgmedewerkers met patiënten- of cliëntencontact uitgenodigd. Mensen kunnen de herhaalprik krijgen vanaf 3 maanden na hun laatste coronaprik of 3 maanden na een coronabesmetting. 

Vanaf dinsdag 27 september konden mensen die in 1949 zijn geboren een afspraak maken. Meer informatie over wie wanneer wordt uitgenodigd staat op de website van Rijksoverheid: coronavaccinatie/herhaalprik

Kijk hier voor verdere informatie

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : RIVM
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.rivm.nl/nieuws/eerste-vaccinatiecijfers-herhaalprik-najaarsronde
Originele titel: Eerste vaccinatiecijfers herhaalprik najaarsronde
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2022-09-28


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com