Afgelopen week daalde het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van patiënten1 met SARS-CoV-2 met 40%

Vaccinatiecijfers 25 april t/m 1 mei 2022
Tot en met zondag 1 mei zijn er ruim 1,8 miljoen herhaalprikken toegediend. Mensen vanaf 60 jaar, bewoners van verpleeghuizen en mensen met een ernstig verminderde weerstand kunnen 3 maanden na hun laatste prik of 3 maanden na een coronabesmetting een herhaalprik krijgen. De vaccinatiegraad van de herhaalprik voor 60-plussers ligt op dit moment op 37,7%.

Lees verder op de pagina: Weekcijfers coronavirus SARS-CoV-2

Wekelijkse update coronavirus SARSsevere acute respiratory syndrome-CoVcoronavirus-2: 26 april t/m 3 mei 2022
Afgelopen week daalde het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van patiënten1 met SARS-CoV-2 met 40% en het aantal nieuwe patiënten met SARS-CoV-2 op de ICintensive careintensive care daalde ook met 40%, vergeleken met de week ervoor. Het aantal nieuwe positieve coronatestuitslagen was ook lager (-34%) ten opzichte van de week ervoor. 

Lees verder op de pagina: Weekcijfers coronavirus SARS-CoV-2


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: RIVM
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Actuele informatie over COVID-19
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 03 mei 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!