Nederlandse Loterij reikt in 2022 voor de vijfde keer de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs uit

De wandeltherapie ‘Stap je beter’ van Stichting Buddyhuis is genomineerd voor de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs en maakt samen met drie andere genomineerden kans op 50.000 euro. Stichting Buddyhuis, o.a. verbonden aan het Sint Antonius Ziekenhuis in Utrecht, heeft als missie om buddyzorg (lotgenotencontact) te faciliteren. “Stap je beter brengt lotgenoten samen, helpt de conditie van de deelnemers op peil te houden en vergroot het welzijn van de patiënten,” vertelt Jeroen Mouw van Stichting Buddyhuis.

‘Stap je beter’ is zeer succesvol voor kankerpatiënten, omdat zo de conditie op peil blijft. Het lotgenotencontact zorgt er daarnaast voor dat mensen er mentaal weer wat sterker voor staan. De wandelingen worden nu verzorgd door één wandeltrainer. Maar er is een veel grotere behoefte aan deze wandelingen, en niet alleen in Utrecht. Jeroen Mouw: “Met de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs willen we de wandelingen meerdere keren per week aanbieden in het Sint Antonius en in het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel. Ook zijn er gesprekken met andere ziekenhuizen in het land die interesse hebben in de systematiek van Stichting Buddyhuis en ‘Stap je beter’”. 

Over de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs  
Nederlandse Loterij reikt in 2022 voor de vijfde keer de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs uit. De prijs is in het leven geroepen om initiatieven te steunen die letterlijk mensen in beweging brengen. Vanuit de missie Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken stimuleert de grootste loterijorganisatie van Nederland met deze prijs lokale initiatieven.  

Naast Stap je beter zijn er nog drie genomineerden, namelijk Laat Het Licht Aan, KLABU en het 2-daagse G-Sport Festival. De winnaar ontvangt een cheque van €50.000 en de drie andere initiatieven ontvangen €5.000. De vijfkoppige jury bestaande uit Fien Vermeulen, Pieter van den Hoogenband, Hugo Borst, Marjan Olfers en Hedy d’Ancona bepalen samen wie de winnaar wordt van de editie van 2022. Op 7 november wordt de uitslag tijdens een feestelijke prijsuitreiking te Amsterdam bekend gemaakt.  


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Nederlandse Loterij
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Nederlandse Loterij
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Genomineerden Nederlandse Loterij in Beweging Prijs 2022
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 19 okt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!