Al lange tijd bestaat de wens van een nieuw Zonnehuis in Doorn.

Mirjam Hagen, bestuurder QuaRijn, heeft volmondig kunnen bevestigen dat het nieuwbouwplan van Het Zonnehuis officieel rond is. QuaRijn is de afgelopen periode begeleid door bouwmanagement adviesbureau Hevo. Samen hebben zij aannemer Janssen De Jong Bouw en installateur Verstappen van Amelsvoort B.V. bereid gevonden om de nieuwbouw in de komende jaren mogelijk te maken. Het prachtige ontwerp van de nieuwbouw is afkomstig van Peters & Lammerink architecten.

Nieuwbouwplan
Het plan bestaat uit de bouw van drie landhuizen. De opdracht voor de bouw van de eerste twee landhuizen is nu gegeven. Gezondheidscentrum In het hoofdgebouw komt ook een gezondheidscentrum. De partners van het gezondheidscentrum zijn: Diakonessenhuis met een polikliniek, de Doornse Apotheek, huisartsenpraktijken Heuvelrug Medisch Centrum (+HMC) en Groeneveld en het Kennis- en Behandelcentrum van QuaRijn. De nieuwbouw voorziet daarmee in een belangrijke maatschappelijke functie voor de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Kleinschalig
In de nieuwbouw wordt elke afdeling kleinschalig opgezet en zijn alle ruime 1-persoonsstudio’s voorzien van eigen sanitair. De wooneenheden krijgen allemaal een gezamenlijke huiskamer met een ruim terras of balkon. Deze worden goed toegankelijk,
zodat alle bewoners de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan. Ook komt er tussen de gebouwen een parkachtige tuin, met rolstoeltoegankelijke paden én speciale tuinen voor specifieke doelgroepen, zoals een kas en moestuin bij de Korsakov woningen, waar bewoners zelf kunnen tuinieren.

Duurzaamheid
Bij de bouw van de landhuizen staat duurzaamheid centraal. Er komen dikke muren, het pand wordt gasloos, er komt isolerend glas, brontechnologie die gebruik maakt van warmte en koude uit de bodem en uiteraard zonnepanelen. Alles om bij te dragen aan de
klimaatdoelstellingen van de gemeente.

Planning
Als alles volgens de planning van QuaRijn en aannemer Janssen De Jong Bouw verloopt, starten de eerste sloop- en bouwwerkzaamheden half november. De landhuizen worden gefaseerd gebouwd. Het totale bouwtraject loopt door tot in 2022. We zorgen er zo voor, dat vrijwel alle bewwoners vanuit hun huidige woningen direct kunnen verhuizen naar de nieuwbouw. 

Over QuaRijn
QuaRijn heeft vele mogelijkheden voor wonen, welzijn en zorg voor senioren in de gemeenten Bunnik, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede. Er zijn Kennis en BehandelCentra in Doorn, Leersum en Veenendaal. Met zo'n 1200 medewerkers verleent QuaRijn professionele zorg. Ongeveer 600 vrijwilligers helpen bij allerlei welzijnsactiviteiten. Meer informatie vind je op www.QuaRijn.nl.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : QuaRijn
  • Bron bij dit artikel: : Inez van Beurden
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Nieuwbouw Het Zonnehuis met gezondheidscentrum in Doorn gaat door!
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 07 okt 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!