Volgens de jury verdient Hilda dit jaar de titel omdat zij geïntegreerde familiezorg omarmt en toepast in de praktijk

Op 17 november werd Hilda Rip-Mekelenkamp, werkzaam in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC, verrast met de Kinderverpleegkundige van het jaar trofee. Dit is een initiatief van Stichting Kind en Ziekenhuis.

Hilda wist niet wat haar overkwam toen ze donderdagmiddag het WAKZ binnenkwam. In het bijzijn van collega’s, familie en vrienden ontving ze de wisseltrofee uit handen van Hester Rippen, directeur-bestuurder bij Stichting Kind en Ziekenhuis. Ze mag zichzelf nu een jaar lang Kinderverpleegkundige van het Jaar noemen, een ontzettend mooie eer.

Kind en gezin centraal
Volgens de jury verdient Hilda dit jaar de titel omdat zij geïntegreerde familiezorg omarmt en toepast in de praktijk. Binnen deze werkwijze staan kind en gezin centraal, hebben zij regie op het zorgproces en wordt er samen met hen keuzes gemaakt zodat kind en gezin deel uitmaken van het zorgteam. Hilda past deze aanpak niet alleen toe, maar draagt dit ook over aan collega’s en studenten. Ook zette ze de KinderAdviesRaad en het KinderComfortTeam in het WAKZ op. Momenteel zet Hilda zich in voor de OuderAdviesRaad en is de bezig met haar promotieonderzoek naar (gezamenlijke) besluitvorming bij patiënten met sikkelcelanemie en thalassemie. Daarmee draagt ze bij aan de verdere ontwikkeling van family integrated care in het WAKZ en het hele werkveld.

De verkiezing
Elk jaar kunnen kinderen, ouders en collega’s kinderverpleegkundigen aanmelden voor deze verkiezing. De jury van Kind & Ziekenhuis kiest vervolgens uit alle aanmeldingen drie genomineerden, en uiteindelijk een winnaar.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: LUMC
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : LUMC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: LUMC’er Hilda Rip-Mekelenkamp is Kinderverpleegkundige van het jaar
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 18 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!