Healthcare4Ukraine stuurt dit jaar 15 transporten met medicatie en medische hulpmiddelen naar Oekraïne

De stichting Healthcare4Ukraine zendt deze maand een volledig ingerichte operatiekamer naar Oekraïne. De operatiekamer wordt geschonken aan stichting Unbroken, een revalidatiecentrum in Oekraïne. Het bijzondere transport volgt op dertien eerdere zendingen met medicatie en medische hulpmiddelen, twee ‘rapid response cars’ en twee ambulances. Healthcare4Ukraine is in 2022 in Nederland opgezet in reactie op de grote medische nood die ontstond als gevolg van de Russische militaire inval.

Oleksiy Myshakivskyy, hartchirurg in Lviv: “Omdat de oorlog nog lang niet afgelopen is hebben we steeds meer gewonde mensen en is de vraag naar reconstructieve operaties groot.” Vooral in de gebieden achter de frontlinie is de nood in ziekenhuizen groot. 

Healthcare4Ukraine stuurt dit jaar 15 transporten met medicatie en medische hulpmiddelen naar Oekraïne. Zo’n transport heeft gemiddeld een waarde van 250.000 euro. Het Regional Hospital in Lviv ontvangt de medicijnen en medische hulpmiddelen. Daar coördineert een betrokken chirurg het transport via klein vervoer naar de lokale slachtoffers en patiënten in heel Oekraïne. 

Via een fijnmazig netwerk komt het bij meer dan tachtig organisaties terecht, met speciale focus op de locaties in de directe oorlogszone. De transporten bestaan o.a. uit medicijnen, ambulances, tourniquets, hemostatische verbanden, medische apparatuur, infuussystemen, dekens en slaapzakken maar ook generatoren en couveuses.

Over Healthcare4Ukraine  
Healthcare4Ukraine is een projectorganisatie van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) en pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM om medicijnen en hulpmiddelen te verzamelen en te distribueren naar Oekraïne. De werkwijze van stichting Healthcare4Ukraine is uniek omdat de organisatie als enige in Nederland voor het verstrekken van medicatie aan alle regelgeving en benodigde vergunningen voldoet en zonder overheadkosten werkt. Daarmee biedt Healthcare4Ukraine direct cruciale en levensreddende ondersteuning aan de ziekenhuizen en GGZ en moeder-kindklinieken in Oekraïne. De organisatie wordt daarbij ondersteund door het Landelijk Coördinatiepunt Geneesmiddelen.  

Ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) steunen dit initiatief. De Nederlandse Ambassade in Oekraïne toetst de legitimiteit van lokale contactpersonen van ziekenhuizen/zorgorganisaties die zich bij Healthcare4Ukraine melden voor ondersteuning. 

Meer informatie over doneren en Stichting Healthcare4Ukraine? Bezoek de website www.healthcare4Ukraine.nl

Bron: Healthcare4Ukraine


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Healthcare4Ukraine
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Healthcare4Ukraine
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Healthcare4Ukraine stuurt volledig ingerichte operatiekamer vanuit Nederland naar Oekraïne
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 13 jun 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!