De NZa heeft een zorgverzekeraar beboet, omdat deze niet transparant is geweest in een wijziging van haar zorginkoopplan

De Nederlandse Zorgautoriteit deelt een boete uit van € 10.000 aan een zorgverzekeraar die een wijziging in haar zorginkoopplan voor 2017 niet voldoende kenbaar heeft gemaakt aan aanbieders van hulpmiddelen. Dit druist in tegen de transparantieregels voor de zorginkoop. Inmiddels heeft de zorgverzekeraar haar interne procedures voor de zorginkoop verbeterd. 

De NZa maakt waar nodig regels om het proces van de zorginkoop goed te laten verlopen. Zo zijn zorgverzekeraars bijvoorbeeld verplicht om uiterlijk op 1 april de criteria voor de zorginkoop voor het komende jaar bekend te maken. Wijzigingen in de zorginkoop moeten zij ook op tijd en op dezelfde manier bekend maken. Dat had deze zorgverzekeraar niet gedaan. 

Het doel van de transparantieregeling voor de zorginkoop is niet om zorgaanbieders of zorgverzekeraars te verplichten om contracten af te sluiten. De regels ondersteunen alleen het proces voor de zorginkoop. Bij inhoudelijke geschillen over de contracten kunnen zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich wenden tot het Nederlands Arbitrage Instituut.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NZa beboet zorgverzekeraar die onvoldoende transparant is tijdens zorginkoop
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 20 dec 2017

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!