Pleisters als symbool voor gelijke rechten en goede gezondheidszorg

Ieder mens heeft recht op goede gezondheidszorg. Dat is niet zomaar een mening, het is vastgelegd in internationale mensenrechtenverdragen die door talloze landen zijn ondertekend. Goede zorg zou overal gewaarborgd moeten worden. Ziektes en virussen trekken zich immers niets aan van landsgrenzen. Om deze boodschap onder de aandacht te brengen verspreidt Amref Flying Doctors de 'Zorg voor iedereen' pleisterdoosjes. Pleisters in verschillende huidtinten, geschikt voor iedereen: ongeacht je huidskleur of de plek waar je geboren bent.

Pleisters als symbool voor gelijke rechten
Als symbool voor gelijke rechten en het waarborgen van goede zorg, ongeacht huidskleur, geboorte- of woonplaats, verspreidt Amref Flying Doctors de 'Zorg voor iedereen' pleisterdoosjes. Herbruikbare plastic doosjes gevuld met pleisters in verschillende huidtinten van het merk Tru Colour. Door het dragen van deze pleisters kunnen mensen niet alleen laten zien dat zij ook vinden dat iedereen goede zorg moet krijgen, daarnaast kan iedereen de kleur van de pleister afstemmen op hun eigen huidtint. De pleisterdoosjes dienen als middel om deze boodschap onder de aandacht te brengen en zijn via deze website gratis te bestellen (verzendkosten voor eigen rekening). Help je ons deze boodschap onder de aandacht te brengen? 

De grootste bedreiging voor de gezondheid in Afrika
Dat ieder mens recht heeft op goede gezondheidszorg is namelijk niet zomaar een mening, het is vastgelegd in internationale mensenrechtenverdragen die door talloze landen zijn ondertekend. De zorg staat echter zwaar onder druk. In Nederland, waar voor veel behandelingen schrijnend lange wachttijden bestaan. Maar ook in Afrika, waar je vaak van geluk mag spreken als er enige vorm van medische hulp beschikbaar is.

"Natuurlijk is het belangrijk om de wachtlijsten en het personeelstekort in de Nederlandse zorg aan te pakken. Maar dat betekent niet dat we niet óók kunnen werken aan betere zorg voor mensen in Afrika. Dat is volgens ons broodnodig." Danny Dubbelman, Amref Flying Doctors

Vergeleken met de rest van de wereld zijn er in Afrika de minste artsen, verpleegkundigen en verloskundigen per inwoner. Afrika heeft bijna een kwart van de wereldwijde zorgbehoefte (24%), maar slechts 3% van het medisch personeel.  

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt dit tekort de grootste bedreiging voor de gezondheid in Afrika. Hierdoor overlijden veel mensen aan ziekten die we goed kunnen voorkomen of behandelen. Amref Flying Doctors komt hiertegen in actie. Samen met de lokale bevolking en overheid werken we aan blijvende verbetering van de gezondheidszorg en daarmee de gezondheid van de mensen. Kwalitatieve goede zorg is alleen mogelijk met voldoende, goed opgeleid medisch personeel.  

Zorg voor iedereen
Gezonde mensen en daardoor minder armoede. Dat is het doel van Amref Flying Doctors, de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. Amref Flying Doctors werkt met gedrevenheid en lef aan een duurzaam en gezond Afrika. Structureel – en vooral – van binnenuit. Amref Flying Doctors maakt zich sterk voor meer en beter Afrikaans zorgpersoneel en een goed functionerend zorgstelsel. Dit doen zij onder andere door middel van opleidingen aan de eigen Amref International University en trainingen via internet en mobiele telefoon en door medisch personeel bij te scholen. 

Meer informatie over Amref Flying Doctors vind je hier

De 'Zorg voor iedereen' pleisterdoosjes zijn gratis te bestellen via deze link. Verzendkosten zijn voor eigen rekening. 

Bron: Amref Flying Doctors


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Amref Flying Doctors
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Amref Flying Doctors
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Pleisters als symbool voor gelijke rechten en goede gezondheidszorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 22 aug 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!