Per 1 januari 2020 is de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in werking getreden

De huidige Cao umc, die geldt tot en met december 2020, is per 1 januari 2020 na overleg met de vakbonden aangepast.
7 januari 2020

Dit was nodig omdat per 1 januari 2020 de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in werking is getreden, afgekort de Wnra. Deze wet regelt dat ambtenaren dezelfde rechten en plichten krijgen als werknemers in het bedrijfsleven en ook onder het private arbeidsrecht vallen. Medewerkers in de umc’s, (behalve de medewerkers in het VUmc en Radboudumc) vielen tot 1 januari 2020 onder het ambtenarenrecht. De medewerkers in het VUmc en Radboudumc vielen al onder het private arbeidsrecht. 

Bekijk hier de Nederlandse versie. 

Lees hier meer over de Wnra en bekijk de informatiefilm met korte verdiepende animaties. 

Read the English version here.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NFu
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Cao umc 2018–2020 aangepast per 1-1-2020
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 09 jan 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!