De werkgever heeft een belangrijke rol in het opvolgen van de rechten van zwangere vrouwen

In de wet liggen een aantal rechten vast die vrouwen tijdens hun zwangerschap beschermen. In de praktijk worden deze wetten lang niet altijd toegepast: maar liefst 90,7% van de vrouwen geeft aan niet bekend te zijn met deze rechten. Door een gebrek aan informatievoorziening wordt de zwangere vrouw niet goed beschermd, zo blijkt uit onderzoek van informatieplatform 24Baby.nl onder 2.463 respondenten. 

Als een zwangere vrouw op de werkvloer te maken krijgt met zwangerschapsdiscriminatie, weet slechts één op de vijf vrouwen waar ze een klacht kan indienen (19,3%). Bovendien voelen veel vrouwen zich bezwaard om voor hun rechten op te komen. Zo meldt een van de respondenten: “Ik wil niet overkomen als een zeur.”

83% niet ingelicht door werkgever
De werkgever heeft een belangrijke rol in het opvolgen van de rechten van zwangere vrouwen. Dit begint al bij het voorlichten. Hoewel het informeren van zwangere werknemers wettelijk verplicht is, geeft 83% van de respondenten aan niet of nauwelijks geïnformeerd te zijn door haar werkgever. Daarnaast reageren werkgevers vaak terughoudend op het nieuws van een zwangerschap. Zo gaf een respondent als voorbeeld: “De reactie was: 'Leuk voor jou, maar slecht voor de zaak.'”

Zwangerschapsdiscriminatie gebeurt nog te vaak
Helaas blijkt uit het onderzoek dat zwangerschapsdiscriminatie nog regelmatig voorkomt. Van de vrouwen die zware fysieke arbeid verrichten voor hun werk, moest bijna een kwart hiermee doorgaan tijdens de zwangerschap (23,2%). Ruim 30% van de vrouwen die daar behoefte aan hadden, mocht van de werkgever geen extra pauze nemen (30,5%).

Checklist voor zwangere werknemers
Het niet naleven van de rechten van zwangere vrouwen op de werkvloer lijkt vooral te worden veroorzaakt door een gebrek aan kennis, zowel bij werkgever als werknemer. Bovendien voelen vrouwen zich vaak bezwaard om hun werkgever hiermee ‘lastig te vallen’. Daarom introduceert 24Baby.nl een ‘Checklist Zwangerschap en werk’ voor werkende zwangeren. 

Fabienne Janssen Lok, redacteur bij 24Baby: “Onbewuste zwangerschapsdiscriminatie is een groot probleem. Wij maken met onze informatie en deze checklist graag deel uit van de oplossing. Ons doel is om met deze checklist zwangere vrouwen een houvast te bieden om goed beslagen ten ijs te komen in de communicatie met hun werkgever.”


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : 24Baby
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: 90% van de zwangere vrouwen kent haar rechten op de werkvloer niet
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 22 mei 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!