Volgens het NPM krijgen mensen die in hun vrijheid zijn beperkt, adequate en zorgvuldige zorg

De rechten van mensen die in Nederland in hun vrijheid zijn beperkt, worden gerespecteerd. Dat concludeert het Nederlandse Nationale Preventie Mechanisme (NPM) in zijn jaarverslag over 2017-2018. Thema’s in het toezicht 2017-2018 waren onder meer  forensische zorg en arrestantenzorg.

Volgens het NPM krijgen mensen die in hun vrijheid zijn beperkt, adequate en zorgvuldige zorg. In de aanbevelingen van verschillende (reeds verschenen) rapporten ziet de NPM aanknopingspunten voor verdere versterking van mensenrechten in wetgeving, beleid en uitvoeringpraktijk.

NPM
Een NPM is een nationaal orgaan en ziet toe op een humane behandeling van mensen wiens vrijheid (deels) is ontnomen. Het Nederlandse NPM wordt gevormd door alle organisaties die een toezichthoudende of adviserende rol vervullen bij personen die in hun vrijheid zijn beperkt. De Inspectie Justitie en Veiligheid is coördinator van het NPM.

Jaarverslag Nationaal Preventie Mechanisme 2017-2018


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Inspectie Justitie en Veiligheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: NPM Jaarverslag 2017-2018 gepubliceerd
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 04 sept 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!