KNO-artsen delen tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort oordoppen en zonnebrandcrème uit

Ook dit jaar delen KNO-artsen tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort oordoppen en zonnebrandcrème uit. KNO-artsen, herkenbaar aan hun witte jas, zullen bezoekers voorlichten over de risico’s die te veel lawaai en te hoge zonexpositie kunnen opleveren.

‘Voorkomen is nog altijd beter dan genezen,’ zegt Renée Verhoeven, KNO-arts in opleiding in het UMC Groningen en lid van de commissie ‘PrevENT’. Deze commissie is onderdeel van de wetenschappelijke vereniging van KNO-artsen in Nederland en geeft voorlichting over hoe je gehoorschade kunt voorkomen. Acht kno-artsen zullen het hele raceweekend op het F1 terrein in Zandvoort aanwezig zijn om met bezoekers in gesprek te gaan. ‘Lawaaischade kan leiden tot onomkeerbaar gehoorverlies en oorsuizen. Het is dus belangrijk om zuinig te zijn op je gehoor. Zeker ook in een omgeving zoals een racecircuit, waar langdurig krachtige motorgeluiden te horen zijn.’ Preventieve maatregelen zijn eenvoudig en effectief te nemen, maar worden vaak simpelweg vergeten door bezoekers.

Tegelijkertijd is er aandacht voor overmatige blootstelling aan zonlicht. Dit kan namelijk leiden tot huidverbranding en daarmee een verhoogd risico op huidkanker in de toekomst. Daarom delen de kno-artsen ook zonnebrandcrème uit. ‘Bezoekers waren afgelopen jaar erg blij met de uitdeelactie van zowel oordoppen als zonnebrandcrème. Voor ons een reden om het dit jaar weer te doen!’

Vijf tips om lawaaischade en huidkanker zoveel mogelijk te voorkomen:

1.         Investeer in goede oordoppen, bewaar ze op een handige plaats en zorg dat je ze altijd bij je hebt.
2.         Gun je oren af en toe een pauze om ze te laten herstellen van harde geluiden.
3.         Breng elke 2 uur zonnebrandcrème aan met speciale aandacht voor neus en oren.
4.         Vermijd zoveel mogelijk blootstelling aan de zon tussen 12:00 en 15:00 uur.
5.         Draag beschermende kleding inclusief een hoed of pet.

Bron: Federatie Medisch Specialisten


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Federatie Medisch Specialisten
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Federatie Medisch Specialisten
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: KNO-artsen delen oordoppen en zonnebrandcrème uit aan bezoekers van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 25 aug 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!