Vanaf dinsdag 28 november volledig op NPO Start en vanaf 3 januari 2024 wekelijks om 21:55 uur op NPO 3

De nieuwe vierdelige HUMAN-serie Therapie is eerst op NPO Start te zien en is meteen in zijn geheel online te bekijken. Daarmee heeft iedereen de kans om de serie te bingen en de intieme wereld van de spreekkamer binnen te stappen. De vijf therapeuten, met allemaal hun eigen expertise, laten ons meekijken bij echte sessies. De kwetsbare cliënten stellen zich open, maar omwille van hun privacy blijven ze buiten beeld en zijn hun stemmen door acteurs ingesproken.

Tijdens en buiten de sessies leren we ook de wereld van de therapeuten zelf kennen: hoe verwerken zij de sessies, wat nemen ze mee naar huis en hoe gaan ze te werk? Ze stellen niet alleen hun therapieruimte, maar ook zichzelf open. In Therapie vertelt bovendien iedere aflevering een Bekende Nederlander over diens ervaring met therapie. 

Aflevering 1 - met Jurre Geluk
Dina bespreekt met Dafna Zwarts hoe ze haar beste vriendin verloor aan zelfmoord. Elly vindt seks al dertig jaar niet bijzonder interessant, terwijl Gerben haar wil overstelpen met zijn liefde. Bij Cocky Drost proberen ze tot elkaar te komen. Sanae is door haar moeder uit huis gezet. Bij Imane El Boujdaini vertelt ze dat ze zich niet gewenst of geliefd voelt. Presentator Jurre Geluk bekent dat hij niet veel voelt. Hij is bezig met mensen te pleasen en zoekt naar hoe hij zichzelf kan zijn. Therapie helpt hem te begrijpen waar dit vandaan komt.

Aflevering 2 - met Hanneke Groenteman
Hanane wordt mishandeld door haar moeder en is nog altijd bang voor haar. Imane El Boujdaini visualiseert een scène om Hanane te beschermen. Van Sarah mocht haar man een jaar niet drinken, nu wil hij de alcohol terug. Eduard gebruikt wiet om tot nieuwe inzichten te komen. Zo wil hij de zin van zijn psychoses vinden, hij vertelt Jim van Os dat hij prachtige dingen ervaart. Hanneke Groenteman heeft nooit een lange liefdesrelatie gehad en na jaren spitten met een psychiater blijkt haar onderduiktijd als kleuter de oorzaak.

Aflevering 3 - met Sosha Duysker
Dirk komt bij Jim van Os omdat hij gelooft dat hij door te pendelen de wereld en de planeten beïnvloedt. Cocky Drost helpt Anneke en haar man: zij heeft sinds kort geen zin meer in seks. Waar komt dit vandaan? Hendrik werd van school gestuurd omdat hij druk was met zorgen voor zijn depressieve moeder, maar deelde dat met niemand. Dafna Zwarts zet EMDR in om zijn trauma te verwerken. Sosha Duysker verloor haar moeder op jonge leeftijd. Sosha is nog steeds in therapie en raadt het iedereen aan.

Aflevering 4 - met Olympisch schaatskampioen Stefan Groothuis
Jeroen heeft een misbruikverleden en zoekt onder begeleiding van Cocky Drost meer verbinding met zijn vrouw Hilde. Charlies moeder zorgde door haar alcoholisme nooit goed voor haar dochter en stierf voordat Charlie boos op haar kon worden. Helen van Empel helpt haar verder te komen. Levy stelt het geduld van Jim van Os op de proef. Hij zwijgt lang bij lastige vragen, om een psychose te voorkomen. Stefan Groothuis werd tijdens zijn topsportcarrière depressief. Hij werd niet bekeken als mens maar afgerekend op zijn presteren. Door therapie is hij niet meer zo uit het veld geslagen.

Therapie is vanaf dinsdag 28 november in zijn geheel te zien op NPO Start en vanaf woensdag 3 januari wekelijks om 21:55 uur op NPO 3. 

Meer informatie: human.nl/Therapie

Bron: HUMAN


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: HUMAN
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : HUMAN
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Therapie – direct te bingen op NPO Start
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 28 nov 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!