Tramadol is een sterke pijnstiller dat wordt gebruikt voor hevige en langer durende pijn

Tijdens het gebruik van tramadol kan oorsuizen ontstaan of erger worden. Bij oorsuizen hoort iemand een geluid dat er niet echt is. Het gaat vaak om een suizend, piepend of brommend geluid. Door oorsuizen kan iemand ook slechter gaan horen. Lareb ontving hier 24 meldingen van.

Tramadol is een sterke pijnstiller. Het wordt gebruikt voor hevige en langer durende pijn. De werking lijkt op die van morfine. Tramadol is alleen op voorschrift van een arts verkrijgbaar.

Tot 1 februari 2024 kreeg Bijwerkingencentrum Lareb 24 meldingen van oorsuizen bij gebruik van tramadol. Bij de meeste mensen ontstonden de klachten binnen 1 dag tijdens het gebruik van tramadol. Ook gaan de klachten meestal snel over na het stoppen met tramadol. Oorsuizen staat nog niet als mogelijke bijwerking vermeld in de bijsluiter. Wel staat al in de bijsluiter dat sommige mensen last krijgen van oorsuizen als ontwenningsverschijnsel na het stoppen met tramadol.

Lareb heeft medicijnautoriteit CBG geïnformeerd over de meldingen. Het CBG bespreekt dit in het Europese netwerk.

Bron: Lareb


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Lareb
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Lareb
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Oorsuizen mogelijke bijwerking tramadol
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 02 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!