De Moedermelkbank gaat uitbreiden, ziekenhuizen in Maastricht en Rotterdam gaan ook gebruik maken van donormelk. Nieuwe donoren zijn zeer welkom

De moedermelkbank van VUmc en AMC is een groot succes. Binnenkort gaan ook ziekenhuizen in Maastricht en Rotterdam gebruik maken van donormelk. Vanwege deze uitbreiding zijn nieuwe donoren zeer welkom.

Bent u pas bevallen, heeft u meer dan genoeg melk voor uw eigen kindje en wilt u melk afstaan aan de moedermelkbank? Meld je dan aan!

Donormelk wordt gegeven aan kinderen wiens moeder zelf geen of onvoldoende melk produceert of waarvan de moedermelk niet kan worden gebruikt. Ideaal is als alle te vroeg geboren baby's moedermelk krijgen. Maar het blijkt dat juist de moeders van kinderen die op de afdeling IC Neonatologie zijn opgenomen vaak niet (of niet voldoende) melk produceren om hun kind te voeden. Soms zijn de moeders zelf ook ziek, of kan de baby nog niet aan de borst drinken en moet de melk daardoor langdurig afgekolfd worden. 

Sinds de start van 2011 hebben 400 moeders melk aan de moedermelkbank gegeven met gemiddeld 9 liter per donor. Hiermee zijn 250 baby's geholpen met melk van de m-bank. Daarnaast hebben nog 200 kinderen donormelk ontvangen die mee deden aan de Early Nutrition Study.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : VUmc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: De Nederlandse Moedermelkbank breidt uit!
  • Datum: 21 jun 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!