Er wordt door Minister Bruins werk gemaakt om samen beslissen in de spreekkamer meer onder de aandacht te brengen

Minister Bruins van Zorg komt met een campagne om samen beslissen in de spreekkamer nog verder onder de aandacht te brengen van dokter en patiënt. Hij heeft dat gezegd tijdens een overleg in de Tweede Kamer.

Het plan van Bruins kan aansluiten op een gezamenlijk initiatief van de Federatie Medisch Specialisten en Patiëntenfederatie Nederland. Die hebben samen al een campagne lopen over samen beslissen. Die heet: “Betere zorg begint met een goed gesprek”.

Uit onderzoek van FMS en de Patiëntenfederatie bleek eerder al dat patiënten graag meedenken in de spreekkamer. Steeds meer artsen vinden dat ook van belang. Het leidt tot betere zorg en tot meer therapietrouw als de patiënt kan meedenken in de spreekkamer, zeggen patiënten. Dat meedenken kan bijvoorbeeld aan de hand van de 3goede vragen in de spreekkamer. 

Die vragen zijn 'Wat zijn mijn mogelijkheden?' 'Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden?' 'Wat betekent dat in mijn situatie?' Patiëntenfederatie Nederland is blij met het voornemen van minister Bruins.

Kijk hier voor meer informatie over dit thema


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Minister maakt werk van samen beslissen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 27 dec 2017

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!