Richtlijnen zijn afspraken over hoe dokters werken. Het is volgens Patientenfederatie Nederland beter als patiënten meedenken.

Als patiënten meedenken, worden richtlijnen voor dokters beter. Richtlijnen zijn afspraken over hoe dokters werken. Dat stelt Patientenfederatie Nederland in Medisch Contact.

Dokters kijken bij hun werk vooral of ze medisch goed handelen. Is de operatie gelukt? Patiënten kijken vaak verder. Die willen bijvoorbeeld ook weten hoeveel pijn ze na de operatie hebben en wat daaraan kan worden gedaan. Als die vragen worden gesteld voordat de beroepsgroep afspraken maakt over hoe te werken, dan worden die afspraken beter. Want meer patiëntgericht.

Om die reden werkt Patiëntenfederatie Nederland met haar leden graag mee aan de totstandkoming van medische richtlijnen. 'Patiënten hebben hun eigen expertise. Daarom willen wij graag meedenken over de manier hoe dokters werken. Zo maken we de zorg beter', zegt directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie.

Lees hier het artikel in Medisch Contact


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Richtlijnen voor dokters worden beter als patiënten er over meedenken
  • Datum: 25 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!