Verpleegkundigen Eefje en Natasia roepen alle zorgmedewerkers op hun schoenen naar Den Haag te sturen onder het motto: ‘wij staan voor zorg, maar onze schoenen wringen’.

Het (pers)bericht van Eefje en Natasia:

5 september is er een landelijke actiedag voor de zorg georganiseerd, oorspronkelijk op het Malieveld in Den Haag. Vanwege corona demonstreren zorgmedewerkers niet lijfelijk, omdat het laatste wat zij willen is kwetsbare patiënten, cliënten, bewoners besmetten. In plaats daarvan komt er een online demonstratie. Maar dat vonden Natasia ten Kattelaar en Eefje van Keeken, beiden werkzaam als verpleegkundige bij ZorgAccent, niet genoeg.  Daarom bedachten zij een actie die meer zou opvallen dan een online demonstratie. Ze roepen alle zorgmedewerkers op hun schoenen naar Den Haag te sturen onder het motto: ‘wij staan voor zorg, maar onze schoenen wringen’.

Veel mensen zullen hen wellicht nog kennen; als onderdeel van de groep 3 Zusters voerden Natasia en Eefje vier jaar geleden ook acties, specifiek in de ouderenzorg waar ze als verpleegkundige werkzaam zijn. En kwamen aan tafel bij DWDD en in contact met Hugo de Jonge. Toen zij hoorden van de online demonstratie, ontstond bij de dames al snel het idee om het Malieveld vol met schoenen van de ontevreden zorgmedewerkers te zetten. Eefje: Het moet namelijk wel zichtbaar zijn dat het om een hele grote groep protesterende zorgmedewerkers gaat!

Natasia: ‘Wij zijn geen speelbal van de politiek en zeker geen ondergeschoven kindje. Wij zijn een grote en belangrijke beroepsgroep en volwaardige gesprekspartner. Wij verdienen het vertrouwen, zoals in het begin van de coronacrisis ook werd gegeven. We mochten de zaken op onze manier regelen/oplossen en dat hebben we goed gedaan. De vrijheid en het vertrouwen die we in die periode hebben gekregen kan niet meer teruggedraaid worden (hoewel dat wel aan het gebeuren is!).’ Eefje voegt toe: ‘Hartstikke mooi dat we applaus kregen, maar we verdienen het om met respect behandeld te worden. Respect uit zich in bepaalde punten: oprechte informatie, goede communicatie, veilig kunnen werken en natuurlijk ook een salaris wat passender is bij een beroepsgroep die zo van belang is. En niet alleen tijdens de coronacrisis. Kamerleden die weglopen, oppositiepartijen die zich niet aan de afspraak houden. Wij zijn de dupe en dat pikken we niet.’ Vandaar deze actie die al direct een vliegende start kende. Het eerste bericht dat de 3 Zusters deelden op hun facebookpagina werd 527 keer gedeeld. ‘Mijn mailbox ontplofde’, aldus Eefje.

Jouw schoenen ook op het Malieveld? 

Eefje en Natasia gaan voor minimaal vijfduizend paar schoenen. Maar ze hopen op veel meer. De precieze locatie waar de schoenen komen te staan is nog niet bekend, het Malieveld is vermoedelijk geen optie omdat het inmiddels al bezet is. ‘Maar dat de actie er komt, is zeker’, aldus Eefje. Iedere zorgmedewerker die zich wil aansluiten - en een paar schoenen over heeft - kan zich aanmelden bij de actiegroep van de dames, via Facebook Saai in de zorg ,dacht het niet of van de 3zusters. Natasia: ‘Je kunt schoenen inzamelen (bijvoorbeeld per team) en deze inleveren bij speciale inleverpunten; per provincie komen twee verzamelpunten.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgaccent / 3 zusters
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Wij staan voor zorg maar onze schoenen wringen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 30 aug 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!