De Kamerleden willen weten welke stappen er worden gezet dat personeel in apotheken minder te maken krijgen met agressie en intimidatie

Tweede Kamerleden Van den Hil (VVD) en Maeijer (PVV) hebben vragen gesteld over het werkklimaat in de apotheek. De VVD en de PVV willen van minister Helder (Langdurige Zorg) en minister Kuipers (VWS) weten wat er vanuit de Rijksoverheid wordt gedaan om intimidatie en agressie tegen zorgverleners zoals apothekers en -assistenten te voorkomen. Eerder bleek uit een KNMP-enquête onder KNMP-leden dat zeven op de tien apotheekteams dagelijks last ondervinden van frustratie en/of onbegrip van patiënten.

Een groot aantal landelijke media besteedde afgelopen week aandacht aan de enquête die de KNMP verrichtte in samenwerking met de NOS. Het medicatiebeleid van zorgverzekeraars en de geneesmiddelentekorten worden daarin genoemd als hoofdoorzaken van geuit onbegrip van patiënten. “Graag stel ik voorop dat we een prachtig vak hebben, maar het kan niet zo zijn dat wij continu de kastanjes uit het vuur moeten halen”, zei KNMP-voorzitter Aris Prins daarover eerder. De VVD- en PVV-Kamerleden willen van de bewindspersonen weten welke stappen zij zetten om ervoor te zorgen dat eerstelijns zorgverleners, waaronder apothekers en apothekersassistenten, minder te maken krijgen met agressie en intimidatie.

Lees hier de Kamervragen van de VVD 

Lees hier de Kamervragen van de PVV


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Tweede Kamer stelt vragen over werkklimaat in de apotheek
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 04 aug 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!