Het is belangrijk dat als je financiële problemen hebt of verwacht, je tijdig hulp zoekt en vraagt

Acht van de tien zorg- en welzijnsmedewerkers maken zich zorgen over hun financiële situatie. De grootste zorg is of het nog wel lukt om rond te komen van het salaris. De impact hiervan is groot: thuis en op het werk. Toch delen medewerkers hun zorgen lang niet altijd met hun werkgever. Dit blijkt uit ons onderzoek dat we samen met Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) deden.

Een kwart van de medewerkers zegt met geldzorgen bij hun werkgever terecht te kunnen. Van 9% van de medewerkers is de werkgever op de hoogte van de financiële situatie. Terwijl de meeste werkgevers hun medewerkers juist willen helpen om hun financiële positie te verbeteren.

Zorgen medewerkers nemen toe        
Steeds meer medewerkers maken zich vaak tot altijd zorgen over hun portemonnee. Mensen besparen meer op de boodschappen, energieverbruik en op leuke dingen kopen of doen.

Geldzorgen delen met werkgever
Ruim een derde van de medewerkers zou bij financiële zorgen graag voor hulp terecht kunnen bij hun werkgever. Medewerkers die hun werkgever geen hulp vragen, vinden hun financiën privé of twijfelen of hun werkgever kan of wil helpen.

De meeste werkgevers willen helpen. En ruim een derde doet dat ook.  Vooral met geldcoaches, trainingen en webinars. En door in gesprek te gaan met hun medewerkers. Ongeveer de helft van de werkgevers wil wel helpen, maar doet dit nog niet.

Ga in gesprek   
Geldzorgen hebben zowel thuis als op het werk hun weerslag. Het is daarom belangrijk dat als je financiële problemen hebt of verwacht, je tijdig hulp zoekt en vraagt. Juist ook bij je leidinggevende, want die kan je verder helpen. Bijvoorbeeld met een financiële zelfhulptest, financiële coachgesprekken, webinars en informatie met praktische tips voor meer grip op je financiën.

Over het onderzoek
PGGM&CO doet voortdurend onderzoek naar de fysieke, mentale en financiële fitheid onder zorg- en welzijnsmedewerkers. Onderzoeksbureau Miles Research voert dit onderzoek uit. Deze keer heeft PGGM&CO samen met PFZW de effecten van de prijsstijgingen en financiële zorgen van medewerkers onderzocht. Daarnaast is gekeken naar wat werkgevers in de sector doen om hun medewerkers te steunen bij financiële zorgen. In totaal namen 1054 zorg- en welzijnsmedewerkers deel aan het onderzoek.

Dit doen we met de uitkomsten van het onderzoek
De resultaten van dit onderzoek zijn voor ons de basis voor nieuwe thema’s en producten die we leden aanbieden. Ook organiseert PGGM&CO in samenwerking met verschillende partners webinars die jou helpen met goed voor jezelf zorgen. Binnenkort lees je meer interessante uitkomsten.

Bekijk het onderzoeksrapport
Bekijk de infografic


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: PGGM&CO / Susannah
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : PGGM&CO
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Uitkomst onderzoek: Meerderheid zorg- en welzijnsmedewerkers heeft geldzorgen, minderheid vraagt werkgever hulp
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 25 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!