Het lijkt erop dat de marge ruim genoeg is om dit jaar niet te hoeven verlagen

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) verwacht de pensioenen in 2021 niet hoeven te verlagen. De dekkingsgraad eind 2020 was volgens de eerste berekeningen ruim 91% en daarmee boven de ondergrens van 90% die minister Koolmees heeft vastgesteld als grens waaronder er moet worden verlaagd.

Om de waardering van alle verplichtingen en beleggingen, en daarmee de dekkingsgraad van 31 december 2020, definitief te bepalen is nog enkele weken nodig. Maar het lijkt erop dat de marge ruim genoeg is om dit jaar niet te hoeven verlagen.

Joanne Kellermann, voorzitter van PFZW: “Dit is goed nieuws voor al onze deelnemers werkend in de sector zorg en welzijn. Het was een heel zwaar jaar voor de mensen die in onze sector werken. We zijn blij dat we op dit punt positief nieuws kunnen brengen. Niet alleen voor gepensioneerden, die een verlaging direct zouden voelen in hun portemonnee, maar voor iedereen die pensioen opbouwt of heeft opgebouwd bij PFZW”.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: PFZW
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : PFZW
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: PFZW verwacht pensioenen in 2021 niet te verlagen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 04 jan 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!